maandag 24 december 2007

En wat zijn de plannen?


Uhh, vanavond iets met ei, bruine bonen en gerookte sjalotten.
Morgen kalfstong, mooie saus van de bouillon van het keelstuk en madera en rozijnen. Gebakken aardappelen en grofgesneden tuinbonen, opgebakken met ui en knof en gaargestoofd in wijn en/of bouillon. Weet niet of dat de beste combinatie is maar kon zo gauw niks beters verzinnen.
Overmorgen kook ik bij Mandemakers Groningen. Mooie broodjes. Groninger mosterdsoep & heel mooie groentensoep. Insalata Caprese & spread van verse kaas met pesto en kappertjes en zilverui'tjes, & haring - ui - roggebrood. Soesjes, appeltaart, tiramisu.

Tiramisu? Tira mi su, trek mij omhoog, eet mij.

Ik eet op de vijf dagen een keer vlees, een keer kaas, een keer tofu oid., een keer vis, een keer ei. Wisselend gecombineerd met aardappelen, rijst, pasta, bonen en diversen (pizza, pie, couscous, bulgur, kasha, you name it).
En elke dag zowat met verse groenten.
Maar deze donkere dagen rond de kerst eet ik wat meer vlees. Waarom? Simpel. Omdat je dan dingen kunt krijgen die je anders niet kan krijgen. Zo heb ik nog liggen struisvogelbief, hertebief, kalfsnier en nog zo wat.