vrijdag 28 december 2007

Twee diners


Eetclub, 17/1
Beef jerky (gedroogd gekruid rundvlees) bij de borrel
Hier.
Artisjok en Noilly Prat (droge Franse vermouth)-roomsaus
Wild zwijn met kastanjepuree, spruitjes en spruitjes-alternatief
Italiaanse of Engelse kaas
Proeverij (met kroepoek) van Plum sauce, gong bao, oestersaus etc. e.d.
Roomijs van gedroogde pruimen
Zoete patxaran (*) bij de koffie
Hier. Zelf gemaakt natuurlijk.

Andere club 18/1
Borrelhapjes
Verse dadels, gevuld met Roquefort
Tomaat, mozzarella, basilicum
Gemarineerde champignons
Gerookte heilbot, radijs
Gerookte biefstuk van Schotse Hooglander
Keuze-menu
Voorgerechten

Salade van witlof en Spaanse blauwschimmelkaas, met noten en rozijnen; toast
Tonijn, kabeljauw en garnalen, gemarineerd in citroensap; toast
Wildbouillon met madera en venkel; toast
Hoofdgerechten
Diverse groenten, gegratineerd met saus van Limburgse kaas; aardappelkroketjes
Snoekbaars met tomaten-olijven saus; aardappelkroketjes; ratatouille
Lamsschouder uit de oven; oven-aardappelen met uien en knoflook; ratatouille
Nagerechten
Kaas-plateau; ciabatta
Vruchtensalade, gemarineerd in Earl Grey; slagroom
Kastanje-ijs, stoofpeertjes, slagroom

* Patxaran
Twee duim dikke laag sleedoorn in een fles. Eventueel + stukjes sinaasappelschil en/of twee koffiebonen. Droge anijs-brandewijn erop gieten (beste is Chinchón seco maar dat kan je hier niet krijgen; Raki is ook prima). Of zoete (Marie Brizard of Anisette). Of 50/50.
Dagelijks de fles omschudden.
Na een paar maanden is het perfect.
Droge met ijs als apéritief drinken, zoete zonder ijs bij de koffie.