donderdag 22 mei 2008

Herderen,


én de fantastische keuken (en wijn! Somontano) van Huesca leren kennen.
Huesca ligt, zeg maar, een stuk onder Pau, aan de andere kant van de Pyreneeën.
Over de keuken begin ik maar niet want dat is een eindeloos verhaal. Belangrijkste: Cecina. Zelfde soort spul als Bresaola of Bündnerfleisch / Viande des Grisons.
Somontano hier (alle links in nieuw venster).



Cecina
In dit blog hier en hier.

Hoe dan ook, "herderen". Eerst een, nee, twee dingen. Als we met een stel man gaan, rond september, dan is het geen uitputtend werk (ennuhh, voor de lol ja, niet voor de verdienste). En: we zoeken nog mensen. Reis gaat nu sneller: vliegtuig naar Pau en dezelfde avond nog op bestemming.
Verhaal hier. Verhaal van mijn pré-toeristische tijd.

Huesca en de plek waar de schapen staan



Doe een Google Earth op huesca, spain en volg dan het pad naar rechtsonder, Gabarre op deze foto. Klik eerst op de foto hier om die Gabarre te zien. Daarna op terug want ik kan foto-vergrotingen hier niet in een nieuw venster laten openen.

Mooie YouTube over Huesca hier (het feest van de patroonheilige, Sint Laurens, patroon van de koks trouwens omdat hij gegrild werd).