zaterdag 31 mei 2008

Mooie manier van koken,


als je kán koken tenminste.

Olie of boter, ui, knof, kruiden etc.
Rauwe rijst erbij of idem aardappelblokjes. Op hoog vuur omroeren; laag vuur.
Iets vloeistof erbij (wijn, bouillon), stoven, proeven. En dat net zo lang herhalen tot de rijst of de aardappel richting-gaar is.
Dan groente erbij, die vocht afgeeft. Paprika bv.
Roeren, zware deksel erop, af en toe roeren en die rijst of aardappel net gaar laten worden in dat vocht wat die groente afscheidt.
Perfect.
Je grijpt smaken, die anders zouden ontsnappen, in andere smaken.
Stukken beter dan die moleculaire flauwekul, en stukken goedkoper ook nog.
Succes ermee.

Wij houwen 't gewoon maar simpel. Niks moleculair, niks maanden vtv. reserveren, niks goudgeld. Wij eten in kleine dorpskroegjes. Perfect, met lieve mensen en goedkoop ook nog.



Comté