dinsdag 22 juli 2008

Verse laurier


Verzoek van T., voor wie ik gisteren kookte (zie "Vanavond", wat lager; die kabeljauw was overigens eco gevangen of hoe zeg je dat).

Verse laurier dus. Bos (Zuidhorn) verkoopt het.
Een ding: normaliter gebruik je gedroogde. Verse alleen in bepaalde gerechten. Dit is geen wet van Meden en Perzen, maar mijn persoonlijke voorkeur.



Recept met verse: Sophia Loren's macaroni, uit haar "eigen" kookboek (hier; alle links in nieuw venster). Maar wel lekker hoor.



In olijfolie hamvet-stukjes uitbakken en uit de pan halen.
In dezelfde pan wat fijngesneden ui en wat wortel aanbakken, wat vet afgieten, wat boter erbij en daarin stukken tomaat en stukjes knoflook bakken.
Prakken, rode wijn en bouillon erbij, en inkoken met veel verse laurier (vier personen: 10 blaadjes).
Op smaak brengen met marsala en room, en proeven op peper en zout.
Serveren bij macaroni van harde tarwe (Lidl!), met de spekjes.



Als ik plaatjes Google dan doe ik dat meestal op het Engelse woord.
Vandaar Stan.