zaterdag 6 december 2008

29-11




Tweede filmpje stokbrood-productie



Die 101 uur gewerkt, 108 uur betaald is nu duidelijk. Kreeg het op de 27e en moest toen nog de 28e werken. En het geld stond al op m’n rekening de 27e.



PJ: se voiler la face, iets niet willen zien / onderkennen.
Joindre les deux bouts: de eindjes...
Faire couler de l'encre, voor ophef zorgen.



Bezorgingen, inkopen. Dekbedspul, kacheltje, thermosfles, tripes (pens), zoutevis, Mme. Jeanettes, bakbanaan, gésiers (eendemaagjes).



Ook ’n fles Monbazillac gekocht wat me aan iets herinnerde. Een bekende van me had een vakantiehuisje in het Spaanse dorp waar ik woonde en daar kwam iemand logeren en die zou ik wegwijs maken in het dorp. Michael Walker, kleinzoon van Johnny, die toen ver in de 90 was en nog in dezelfde kleren liep als op dat etiket. Michael was erfgenaam van de grootste Engelse brouwerij en had een jaar eerder Walker, Gordons Gin, Thackerays(?) gin etc. verkocht.en de koper had het zojuist met 0,3 miljard pond winst doorverkocht, wat hem niet lekker zat. Hij had trouwens 12 huizen over de hele wereld, een voor elke maand, oa. op een eiland naast de Spaanse koning, en een romaanse abdij in zuid Frankrijk. Desondanks een erg aardige man. At bij ons en ik vroeg of hij bij het dessert een dessertwijn wilde. "Graag, maar geen Sauternes; ik drink alleen Monbazillac." Waarop ik met een stalen gezicht een fles Monbazillac ging halen want die had ik heel toevallig in huis.



Avond snijbonen, pasta, emmentaler met Mme Jean., zie hierboven, en kaas en een ander soort citroengebakje na, zie hieronder.



O ja, je boodschappen pinnen hier dat is je kaart in een gleuf steken, pincode en OK drukken.