dinsdag 5 mei 2009

28-04


Over zo’n ziekenhuisverblijf valt natuurlijk culinair weinig interessants te vertellen. Frans ontbijt dus gelukkig dat ik die Beaufort en dat Zeeuws spek bij me had.
Kamergenoot spreekt Spaans met z’n liefie. Als ze weg is praat ik Spaans met hem; hij is leraar Spaans. Als ze terug is zegt hij snel voor de zekerheid tegen haar dat ik Spaans spreek.



Middageten. Gestoofd rundvlees, keihard. Vooraf tomaatschijfjes met een werkelijk ongelofelijk vieze dressing. Weer rijst. Harissa!
Vergeet de harissa op te bergen, zwarte verpleegster legt ’t met een brede glimlach naast m’n plateau.



Recept
Paprika met knoflook, Baskisch
Blaker rode paprika`s in een vlam tot ze zwart zijn.
Pel ze en snij ze in grove strips (vang het vocht op; zeef het vocht).
Leg ze in een schaal en giet er flink olijfolie over; laat minimaal een dag op een koele plek staan.
Bak ze snel met flink gesnipperde knoflook op hoog vuur, in de aanhangende olie, eventueel met stukjes rauwe ham erbij.
Bestrooi met pikant paprikapoeder en serveer direct, met stokbrood.



Bus retour. Bus vertrekt maar niet. Tram stopt, twee kinderen uit het dorp komen aanrennen, bus vertrekt. Frankrijk.

Wilde ’s avonds enorm graag in bad, maar ja, de “pansements” mogen niet nat worden...



Mooi magere worst; ware ik niet op weg naar het ziekenhuis geweest dan had ik er een gekocht