zaterdag 18 juli 2009

16-07


Weer enorme hagelbuien, nu in de Béarn. TV, prachtig oud dorp, huizen met leien daken, geen lei meer heel. Maïsvelden totaal plat.

Kocht pepers op pekel, “Pikant” staat op het etiket, en dat klopte. Ik kan goed tegen heet eten maar dit is zeer fors. En, we hadden het er al over, weer die pepers met een iets stompe punt.



Recept
Runder-kotelet op zout, côte de Boeuf au gros sel
Een kotelet is voldoende voor twee personen.
Leg een dunne laag grof zeezout op een bakblik.
Wrijf het vlees aan beide zijden in met goede olijfolie.
Bak een kleine 20 minuten in de oven op 250 graden.
Haal het vlees uit het bakblik en wrijf zoutresten eraf.
Maal flink zwarte peper over beide zijden van het vlees en wat zeezout.
Leg op een ovenrek, en leg het rek boven een schoon bakblik.
Bedek met aluminiumfolie en laat een klein kwartier op een warme plek staan.
Snij het vlees van het bot en snij het in diagonale schijven.
Serveer met het vocht dat uit het vlees is gelopen.



Verder niks te melden behalve dat ik driekwart van de dag bezig ben met een huurhuisje te vinden.