dinsdag 4 augustus 2009

03-08


Veel "Bordeaux" de laatste dagen, maar ja, ik loop er rond. Vandaag trouwens de laatste dag.

Krant, potje thee, croissant. Veel te doen vandaag en was dus nogal vroeg in dat café waar het personeel nog niet helemaal wakker was want ik kreeg één zakje suiker en twee lepeltjes. Daarna naar Cenon om in de buurt van m'n werk ', fysio te zoeken.



Recept
Heb eea nog steeds niet op de stick kunnen zetten, dus uit het hoofd maar weer.
Mosterd
Mosterdzaad in een glas, 2/3 vol. Alleen geel zaad: gewone mosterd. Ook zwart: pikant.
Sherry op gieten, droog of medium naar smaak, tot het net onder staat. Sherry wordt opgenomen door het zaad. Herhalen tot de sherry niet meer wordt opgenomen. Blenden. Smeuïg maken met vloeistof naar keuze, eventueel (oa) dunne honing.



Het Huis van de Wijn; producentenorganisatie, handelaren idem, universiteit van de wijn, proeflokaal... Op de achtergrond dat monument met die fontij(ei?)n.

PJ. Een record verpletteren is in het Frans verpulveren.
Faire boule de neige: sneeuwbaleffect.

Was in Cenon. Interessant; enkel en alleen Spaanse café'tjes en restaurantjes; daar zitten dus de Spanjolen. Leuk stadje met, voorzover ik zag, enkel huisje-tuintje's. Ervoor Floirac; nou, daar wil je niet dood gevonden worden. Gribushuisjes en enge flats.
En die fysio is zowat aan de overkant van Emmaus.
Potje thee 1,50; kijk.



Vond een stiekeme flat, C1!

Thee, broodje kip crudités meegenomen, tram van oostelijke rand van de stad naar noordelijke rand, naar de droogdokken want ik wil weten waar die U-boot haven is want op m'n drie kaarten staat dat steeds ergens anders.
Geen resultaat; droogdokken zijn zo enorm groot dat je er vier uur over zou doen om er omheen te lopen.



Dat broodje, Place Stalingrad, was trouwens enorm lekker. Het brood, de perfect gare kip (forse hoeveelheid), tomaat, boter en van die licht bittere krulsla.

Tussen het noorden en het centrum heb je langs het water een stuk of 20 "hangars". Nu outlet, expositie- en beursruimtes, kantoren, bedrijfsverzamelgebouwen...



Centrum weer, terrasje, twee Nederlandse meiden, willen eten, help ze de kaart te vertalen, nee toch maar geen zalmsalade, doe maar die kabeljauwrug etc maar wel leuke meiden. Zaten in Lacanau, vandaag zou het niet zo warm worden, op naar Bordeaux dus.
Overigens hoor ik met regelmaat Nederlands spreken op straat, dikwijls op huurfietsen.



Weer door die oude wijk geslenterd, noordelijk deel nu. Erg mooie deur.







Ga eten bij Le Printemps, waar laatst die mooie entrecôte. Daghap is bolognese, prima. Was lekker met erg mooie versgeraspte kaas.