woensdag 12 augustus 2009

12-08


Gisteren nog. Tram, PJ;, vader met erg vervelend kind, "Qué regalo!", wat een geschenk. Ooit in een kroeg ergens, moeder met baby, ze ruikt wat, kijkt in die luier, "Godverdomme, hij hep 'n rugzak" (mocilla?).



Gisterenavond gegeten bij De Lente weer want enige tent in de buurt waar je omeletten of vis kunt krijgen. En niet slecht trouwens. Niet goedkoop ook.
Prima omelet champignons, prima salade, matig brood.



Vandaag. Woensdag de 12e dan dus.
Artikel in de weekendbijlqage van de Figaro. Parijs. Op het dak van de Opera en van het Grand Palais staan bijenkorven. De honing daaruit (veel parken) is de duurste ter wereld. Ik denk dat ik, als die honing de goedkoopste was, die nog niet zou kopen.
Opera: lindehoning; 500 bomen.



Recept
Baskisch roerei met garnalen
Klop de eieren nauwelijks, met p/z.
Geknipt knoflookgroen erdoor, "stone leek". Of steek tijdig wat teentjes ergens in de grond.
Iets olijfolie, iets boter. Maak roerei, halverwege rauwe gepelde garnalen erdoor; de garnalen moeten nog iets glazzig zijn, zeker niet goed gaar.
Knoflook in Nederland in de tuin: kleinere bollen, sterkere smaak. Knoflook relateren we aan Spanje en zo. Forget it; Mongolië, Eskimo's...
Ook vreemd met knoflook in Nederland: soms krijg je halverwege de steel nog een bolletje.



Vanmorgen foto's van en rond St. Pierre (zie hierboven; kerk zelf is verpest in de 19e eeuw)., andere vrijwilligersorganisatie, kopjes thee en krant, minder sjieke deel Rue St. Catharine. Viel me in ene op dat alle terassen dezelfde witte en reklameloze parasols hebben. Mooi.
Mooi klooster ontdekt, Annonciade, wat in geen enkele gids staat; is nu bureau culturele raad of zoiets.