zaterdag 29 augustus 2009

28-08


Geertruidenberg dus. Zie de foto's. En geen foto's meer van Bordeaux want die staan nu hier (alle links in nieuw venster).



Dit domineert jammer genoeg het stadje...

Dronk voor het eerst een (Franse) rode sirah; wilde die een keer in Fraqnkrijk kopen en vergat dat toen eer. Lekker. Proefden ook een Chileense cabernet en die was wel heel erg heavy.



Recept
Sateh van gehakt, sateh pentoel.
Breng droog rundergehakt op smaak met koriander, komijn, geperste knoflook, sambal, peper, zout en ietsje geraspte palmsuiker (toko).
Er kan ook geraspte cocos door, zeker als het mengsel te nat wordt; laat na het toevoegen van de cocos even staan opdat dit het vocht kan opnemen.
Vorm balletjes, steek die op pennen (houten stokjes eerst even in
water leggen met een gewicht erop) en rooster.
Serveer met een saus zoals aangegeven bij Sateh van geitenvlees.
Sateh Bali: met meer kruiden erdoor; geraspte kentjoer, laos en/of gemberpoeder, gebakken trassi en wat limoensap.
En meer sambal natuurlijk, alhoewel voor de vastheid van het vlees dan beter cayennepeper gebruikt kan worden.
Sateh bali wordt meestal gevormd tot een klein kroketje en zo, per stuk, aan een stokje gestoken.



Lekker gegeten bij vrienden. Insalata caprese, lasagne, hete kip (lekker fris ook!),pizza, fruitsalade.



Mooie tuin daar.



"Wil jij van deze wijn?" -"Nee, ons drink nie soetwijn nie".