vrijdag 2 oktober 2009

02-10


Super de Boer, drie grote pakken zuurkool, een euro.
Op die pakken deze zuurkoolreceptensite (alle links in nieuw venster hier).

Kwam trouwens alweer Madame Bovary tegen, je raadt nooit waar. In The Secret Diary of Adrian Mole aged 13¾. Uiterst aanraadbaar boek, ook het vervolg en dat boek van Sue Townsend, dat is de schrijfster, over de Engelse koninklijke familie, die in een rijtjeshuis moet gaan wonen en van een bijstandsuitkering leven. Je valt bij al die boeken uit je stoel van het lachen.



Quorn van gisteren

Recept
Soesjes voor hartige hapjes
Breng 200 cc water aan de kook met niet te weinig zout en 100 gram boter.
Voeg 100 gram bloem toe en klop met een stijve garde tot het deeg één klont geworden is (“kookdeeg”).
Haal van het vuur en werk er beetje bij beetje twee losgeklopte eieren door.
Doorkneed het deeg minimaal 6 minuten.
Spuit er balletjes van op een ingevette bakplaat.
Zet ze een minuut of 20 in een oven op 200 graden; maak de oven niet open!
Zet de oven op 170 graden en laat de soesjes erin tot ze mooi luchtig zijn.
Laat koelen op een rooster.
Steek er aan de onderkant iets in en maak daarmee een draaiende beweging om ze goed hol te krijgen (gebruik bv. zo´n doorzichtige zeshoekige ballpoint met zo´n blauw dopje; steek de dopjeskant erin).



Kreeg ergens Lays Oven Baked Potatochips. Lekker. Zal enorm smaken bij biefstuk, doppers of (en!) champignons en flink jus.
Vertelde dat en herinnerde me dat ik bij Engelsen ooit biefstuk met champignons at en met die champignons was munt meegebakken. Lekker.



Recept
Soesjes met zalm
Maak soesjes, laat ze koelen en snij ze open.
Maak in een blender of vijzel een pasta van gerookte zalm, dille en peper; proef op zout.
Werk er goed uitgelekte kappertjes door en vul de soesjes ermee.
Koel.



Weer 10 koppen C1!