donderdag 12 november 2009

Barbaraal en zo


Mooie tentoonstelling in het Stripmuseum in Groningen over Barbara Stok.
De site hier (alle links hier in een nieuw venster), maar zoals gewoonlijk een tetterende Flash site, saus verf toeters en bellen, en de informatie die je zoekt vindt je niet. Ik bedoel: je vindt "Barbara v d Stok", maar je kan klikken wat je wil, nop.
Zie Barbara hier.



De mooiste strip van haar, die ben ik jammergenoeg kwijt. Wat zullen we vanavond gaan doen? Film, mwah, etc, mwah, mwah, mwah, orale sex? Ja!Ja! Je moet er de tekening bij zien...

Recept
Gemarineerde tahoe
Snijd de tahoe in plakken, haal die door bloem waarin wat zout en peper, en bak ze op hoog vuur kort aan.
Laat koelen en marineer de plakken in ketjap met wat rijstwijn (of medium sherry), knoflook, sambal, gember (-poeder en nat) en citroensap.
Snijd de tahoe in blokjes en werk door een warm groentegerecht, samen met de marinade.
Dit is de omgekeerde wereld; normaal: tahoe marineren en dan verwerken.
Tahoe is, ik zei het al eens, veelzijdiger dan kip...



Gemarineerde gebakken tofu

Las in bed Coolen, De goede moordenaar. Het grijpt erg aan; dacht dat dát wel eens die kritiek van mensen als Du Perron zou kunnen genereren.
"Oe vrouw is zeker niet thuis" -"Da raaide ge goe. Aanders ha'k zo'ne grote mond nie".

Las verder, Coolen, Hun grond verwaait. Net als De goede moordenaar houdt het je continue bij de strot. Man komt thuis, ziet dat het vuur niet aan is, de koffie niet klaar, de klok staat stil. "Ons Leenke is dood".



Je hebt de rode Coolen omnibus, die is te lezen voor Hollanders (en te koop in tweedehands boekenzaken voor twee euro of zo).
Dorp aan de rivier, Herberg in 't misverstand.
En je hebt de witte. Niet te lezen voor Hollanders. Astens en Peels dialect, zelfs ik ken bepaalde woorden niet. Maar de verhalen zijn mooi. Alleen de titels al. De goede moordenaar, De vrouw met de zes slapers, De man met het Jan Klaassen Spel...

Hoax?
Trouw had een berichtje vandaag, je kon op gigomo.com een plastic zakje bestellen, in de vagina, zwelt op, werkt als weerstand van maagdenvlies en laat ook rode vloeistof vrij etc.
Gigomo.com werkt niet en een google op gigomo levert "Bedoelt u gigolo?".