zaterdag 19 december 2009

Varia


At een van die Kieler Bocht'er sprotjes van laatst uit Duitsland. Erg lekker, en een heel fijne rooksmaak. Een ding: tikkie te zout.

Vanavond
Die lange puntpaprika's, ook uit Duitsland maar hier hep je ze ook (C1: ik wéét dat het "heb" is), in de lengte doorgesneden, gevuld met aangemaakt gehakt, in de oven. Mais, apart, met ietsje stukkies salami erdoor en ui en knof opbakken en later ook in die ovenschotel.
Ja. Vleesdag = vlees. Eens in de vijf dagen.
Overigens, ik schreef altijd maïs, vanaf nu mais. Er bestaat in het Nederlands geen "ai" dubbelklank dus die ï is overbodig.
Morgen
Opgeleukte pizza (Super de Boer super simpele pizza 60 cent...) met ansjovis en nog zo wat.
Overmorgen
Dat weet ik al, verdomd.
Tempeh kering (ik kondigde dat al eerder aan maar vrijdag, ziekenhuis, althans daarna, inkopen doen, forget it, noodweer, nu maandag naar Grun). Plus snijbonen en lontong.
Over het ziekenhuis en m'n schouders zal ik het verder maar niet hebben...

Uhh, vrijdag Ascleps pics.



Tavaresia barkleyi
Die heeft m.i. wat aan bepaalde pillen...

Zocht bij Trouw op artikel vandaag "Kerstkookboeken", maar vreemdgenoeg niks te vinden; wel over een publicatie van morgen, dat wel, vreemd genoeg, hier (Kerstmaal voor een habbekrats; alle links hier in een nieuw venster).
Ook een link over gepubliceerde "luchtige Zweedse oliebollen" is niet te vinden.



Trichocaulon halenbergense

Recept
Tostie "Weemoed"
Wrijf de sneden brood in met scherpe mosterd en strooi er flink dragon over.
Bak de tostie met alleen kaas.
Uitgevonden voor Han-van-Weemoed.

Judith Leyster hier (alle links hier in een nieuw venster).

Dickens festijn hier.

Utrechts Byzantijns koor hier.



O, en in het Martini ziekenhuis kreeg ik een "Turkse pizza". Dat was hetzelfde als dat ongelofelijk lekkere Libanese "broodje" (ook pannekoek) van laatst in Bordeaux. Alleen die Libanees was ongelofelijk lekker terwijl die Groninger Turk niet te pruimen was. Maar ja, een Groninger Turk... Je hebt hier ook anders dan anders; de Turk heeft de slagerij (normaal de Marok(k?)aan) en de Marokaan (dat is in dit geval de Tunesiër) de "Turkse winkel". En peperduur ook nog.