zondag 20 december 2009

Zwitserland en zo


Dat eten van die maïs en die puntpaprika's met gehakt gisteren ging niet door want toen ik halverwege was werd ik meegesleept naar een diner'tje. Het was "Ach...". Griekse salade, dat soort dingen.
Ik was klaargekomen, niet overdrachtelijk bedoeld, t/m de maïs.



Kerstmarkt Leer

Hoe dan ook, dat diner'tje was "black tie" dus ik zeg zoek het maar uit, ik heb niet eens een stropdas, maar goed, ik mocht toch mee. Had het met een (echte) dame aldaar over die black tie en die dame vertelde me wat. Die had een sjieke Gooise vriendin en die had weer als vriendin de zus van Heineken. En die zus bewoont een fraai pand in Zwitserland en die verzorgt haar geliefde, een man in een rolstoel, mismaakt geboren, kan enkel praten. Galafeest, man in rolstoel ook in black tie gehesen. "Mevrouw, u mag hier wel binnen maar meneer niet; aan meneer zouden sommige gasten aanstoot kunnen nemen".



Kaaskraam woensdagmarkt Leer

De woensdag-Telegraafpuzzel. Keek die net even na, alles correct.
Belgische rivier. Leie. Een tante van me had een erg mooi schilderij van de Leie schilders. Niet dat hieronder.



Georges Dheedene

Olijfolie
AH, 0,5 liter, Extra vergine, 2,80 of zo; "Traditioneel" (die heb ik altijd voor het koken) 2,20.
SdB, aanbieding, 1/2 liter 3,-...

Recept. Eindelijk.
Tostones, Caribisch
Bak stukjes bakbanaan van ongeveer een centimeter dik goudbruin in de frituur, op ongeveer 160 graden.
Laat ze uitlekken en druk ze een voor een plat, op de snijplank, met een koksmes.
Frituur ze snel krokant op 190 graden.
Laat uitlekken en bestrooi met zout.



Je kan ze ook maken van breadfruit, hoe heet dat ook al weer in het Nederlands. Ik kom daarop terug. En op Jackfruit. Ongelofelijk lekker, gestoofd met kip...