dinsdag 2 februari 2010

Uhh...sex... Tjee...


Iemand stuurde me een link "of explicite sexual content", "China" getiteld. Wees voorbereid. Pas op. Niet voor minderjarigen.
Jé, wat is dat? Dat geloof je toch niet! Hier (alle links hier in een nieuw venster).
Huhh??? Ongelofelijk! Wat is dit?? (Falung Gong zal het wel niet zijn...)
Ongelofelijk ook dat al die tiepo's dezelfde grote onderbroek aanhebben...
Trouwens: Japan volgens mij. Want dit zijn geen tiepes die er moeite mee hebben geslachtorganen af te beelden, terwijl ze dat in Japan niet zouden doen, op deze site ook niet (= verhaspeld) want dat is in Japan heel erg verboden.



Keek wat verder rond op die Russische site. Op het gevaar af als vrouwonvriendelijk bejegend te gaan worden, wat ik he-le-maal-niet-ben, integendeel: dit mooie plaatje mag er zijn.

Recept, eerst maar
Vol au vents met champignon en kruizemunt, Engeland
Maak Basissaus (béchamel maar met 1/3 elk warme groentebouillon, warme melk en koude droge witte wijn).
Bak champignons in boter, in een sauspan.
Voeg de saus toe en gehakte verse kruizemunt.
Roer om en laat op laag vuur staan met een deksel op de pan tot de saus goed warm is.
Roer regelmatig en proef op peper en zout.
Bak de vol au vents volgens de aanwijzingen en vul ze of maak ze zelf; een cirkel van bladerdeeg, nat maken, daarop een ring van bladerdeeg, nat maken en zo verder opbouwen.
Niet vergeten ook een dekseltje te maken.
Klassieke vol au vent's worden gevuld met kip-champignonragoût of idem met kalfsvlees.



Vol-au-vent, vlucht in de wind. Is iets als bouchées à la reine, hapjes van de koninging. Het preciese verschil: ik zou het niet weten. Bouchées hieronder. [Maar ondertussen weet ik het wel; vol-au-vent is een grote, bouchées zijn eenpersoons]



Zag gisteren deel twee van Berlin Alexanderplatz. Het wordt, een naar twee, interessanter, beter.



Prachtig. Indrukwekkend. Waw.

Recept
Vruchtensaus, warm
Jam roerend opwarmen met wat water en wat cognac of eau de vie, en eventueel ietsje cardamom en/of kaneel en/of kruidnagel.
Proef op suiker.
Wafels
Wafelbeslag: meng 500 gram bloem met 250 gram witte basterdsuiker, vier eieren, twee zakjes vanille-suiker, een zakje bakpoeder en wat zout.
Kneed er 250 gram gesmolten (maar niet te hete) boter door.
Bak de wafels in een ingevet en goed heet wafelijzer.
Bestrooi ze met poedersuiker.



Zou gaan koken vanavond. Kibbeling, kerriesaus met sperzie, rijst.
Edoch. Ben ergens uitgenodigd. Such is life. En hoe ouwer je wordt, hoe gemakzuchtiger...