woensdag 28 april 2010

Fossiel en nog zo wat


Dat fossiel van eergisteren (26e), dat was dus geen fossiel maar een "augengleiss", oog-gleis. Googlede een hoop maar zag nergens van die dingetjes in steen die ook intern structuur hadden, zoals bij mijn steen.

Nieuw muziekje hier (alle links hier in een nieuw venster), Jota [chOttah]. Voor jota's search the blog. Mooi hoor.



Dit is geen klompendans, vergis je niet. Deze dans > gezang > dans snijdt door het hart. Kerk, mis, en in ene staat er iemand op en die begint uit volle borst een jota te galmen. (Wat later zie je 'm in de kroeg...)

Recept
Armelui's aardappelen, patatas a lo pobre, Spanje.
Heel erg lekker, vooral bij lamsbout uit de oven.
Snijd aardappelen in dunne schijven, snijd flink ui (en knoflook, hoewel dat "te duur" is) en hussel alles door elkaar met een scheut olijfolie.
Bak in een hete oven, regelmatig omscheppend. Of in een tortilla-pan, maar die heb je hier niet. Wel fysiek, maar niet, tsja, uhh...
Serveer met grofgemalen zeezout.
Het kan ook met spekjes erdoor. Maar dat is natuurlijk helemáál te duur!
En het moge duidelijk zijn dat dit -simpele- gerecht staat of valt met de kwaliteit van de ingrediënten.



Gisteren dus die tortilla, gerookte geitenkaas, champignons.
Nam net, bij de borrel, nog eens stukje van die kaas. Wow. En daarnaast, ook prima, oude Wapenaer.



Cultuur. Hèhè.
Oorlog en Bevrijding hier. Klik op de link, want met JavaScript wordt het web-adres van die pagina verborgen gehouden. (Waarom??)

De Vegetarische Slager hadden jullie nog te goed.
Hier.
Ja, dat lupine-zaad, en dat is niet, dat zou erbij hebben moeten staan, zaad van lupine zoals je het in de tuin zaait, maar grote gele platte zaden. In Spanje erg populair als borrelhapje, gepekeld. Altramuces, van Arabisch al tarmuz.



In de krant stond ook een website-adres van die vego-slager, veggiedeli.nl, maar ja, daar moet je een wachtwoord voor hebben. Huhh?? Die smerige vego's onder mekaar...

O shit! Die vego-slager is echtgenoot van Marianne Thieme! Wisten ze dat bij Trouw??



Enfin.
Ik vind strenge vego's (op dit blog gelukkig afwezig!) eng volk, en idem M. Thieme sinds dat gedoe en dat gesloten partij-congres, en nu zet ik -dus- ook mijn vraagtekens bij die vego-slager Korteweg.
Eng. (Ik voel me net een onderzoeks-journalist...)

In Trouw ook een artikel over kroos als veevoer, maar geen link te vinden.
O, wacht. Niet op kroos zoeken maar op eendekroos. Niet eendeN dus! Goh. Hier.



Ontwerp grafmonument

Uhh, Umami hadden jullie nog te goed. Maar ik kan er werkelijk niks zinnigs over zeggen. Ik ga best wel een eind in Oosterse filosofie (want dat is het natuurlijk in feite), The Tao of Physics, Zen and the Art of Motorcycle Maintenance, The Wu-Li Dancing Masters, enfin. Geen umami hier. Hier gewoon Poltergeist en zo. Dat soort dingen. La Grande Bouffe met de langste scheet ever...