donderdag 22 april 2010

Tsja...


Registreerde weer een aardige domeinnaam vandaag. volkorenmail.nl. Misschien niet zozeer verkoopbaar als domeinnaam, maar wel als aardige email-naam. Jan@volkorenmail.nl, zoiets. En dan kan je daar ook Marie en Pietje etc. etc. aan hangen!
Misschien moet ik ook andere mailen / melen maar registreren. roggemail.nl...
Het mooiste @dres wat ik ooit had was sig@ren.as. Kon, ja, of wilde dat niet continueren want was gratis maar dat gratis hield op.

Ansjovis op de manier van Cadiz
Haal verse ansjovis uit en spoel ze schoon.
Dep droog en zout ze.
Haal ze door bloem waarin wat peper en zout en frituur ze op 160 graden; frituur er enkele tegelijk door ze met een tang bij de staarten als een trosje bij elkaar te houden.



De ingrediënten van het eten van gisteren.



Antroewa, bloedworst (zie hierboven), bakbanaan. Zie aangaande ethnologische, filosofische en niet te vergeten culinaire overwegingen gisteren.
Bak bloedworstschijven (beetje bloem erop) in boter.
Frituur schijfjes bakbanaan.





Antroewa: kop kont eraf, schijfjes, direct in water.



Uitlekken, bakken in hete pinda-olie, uit de pan.
In die olie ui, knof, gember, Madame Jeannette.
Flink nigella (zie verderop), rijstwijn, wat zout.
Antroewa erdoor, bakbanaan, bloedworststukjes.



Vertelde iemand gisteren hoe ik, 40 jaar geleden, een Baskische boer -in overleg!- zaad gaf van siermaïs en dat hij daarmee "Wat is dit??" naar de plantenziektenkundige dienst ging. En ook zaad van kouseband waarmee hij op de markt de blits maakte.

Zag gisteren Het paard van Sinterklaas
Waw. Tranen.



Tranen net als bij Pale Rider, als die meid de bijbel leest en die ruiter, als een van de Horsemen of the Apocalypse, net tijdens dat bijbel-citaat voorbij komt.

Dit hier is een van de beste stukken uit Pale Rider. Hier (alle links hier in een nieuw venster).



Mail nu.
J. heeft u een link naar een blog gestuurd: Huhh?
Dag Maarten, de persoon die alsmaar zeurt over kashmiri chili meldt zich. Dank voor de tip van Chili Balkon. Zag daar bij de lijst chili's wel C. nepal staan. Zou dit misschien de C. kashmir kunnen zijn? Of verzint de eigenaar van deze site zelf namen?
Dag. Zeurt? Ik weet van geen zeuren.
Uhh, C. nepal is iets heel anders. Dat is Szechuan peper. Dat is van de citrus familie, een heel klein sinaasappeltje per stuk, zeg maar.



En dan had ik vandaag nog een discussie met een erge oude man, die meende dat een banaan een palm is. Banaan is familie, close, van gember, laos, kardamom. Dus geen palm maar een eenzaadlobbige plant, net als tulp, gras, agave, yucca...

Interessante link: hier (alle links hier in een nieuw venster).

Nog wat. Hoe ik eraan kom, geen idee.
Heetste peper van de wereld. Naga Jolokia. hier.

O ja, ik zou nog over Nigella vertellen. Nou, dat komt nog.