maandag 12 juli 2010

Een korte vandaag


want ik het 't stervus druk.



"Leuke schoene hep je aan!"

Recept
Chocoladetaart uit Parijs
Vet een springvorm in.
Smelt aan gewicht gelijke hoeveelheden pure chocolade en boter langzaam in een sauspan.
Klop in een grote kom op 100 gram boter twee eieren goed op met iets meer dan een kwart kopje suiker per ei.
Werk er iets meer bloem doorheen dan u suiker gebruikte, en flink bakpoeder.
Giet er beetje bij beetje het chocolademengsel bij en werk voorzichtig door elkaar, maar wel snel genoeg om klonteren van het ei te voorkomen.
Doe het mengsel in de vorm en bak een klein kwartier op 225 graden.
De binnenkant van de taart moet nog net vloeibaar zijn.
Eet warm of koud, met slagroom.
Spaanse variant
Giet, zodra de taart uit de oven komt, droge Chinchón over de taart (te vervangen door raki of rakia).



(Morgen laatste dag San Fermin)

Culi links, die ik middels mijn vertaalwerk op deed.
Suriname hier (alle links hier in een nieuw venster) maar misschien hebben we die al gehad toen ik die gezouten varkensstaart had gekocht.
Zuid Afrika hier. Beskuit en beesvlees!
Andorra hier. Allemaal relatief; dat tweede recept dat is Forel Navarra, ook wel Forel Hemmingway (de oude bosneuker...).



Pater Gloep Glassmans

Gisteren zei er iemand "Die Spanjaarden die zongen niet mee met het volkslied". Nee, logisch als je een tekstloos volkslied hebt.

De encierro van eergisteren hier. Een zwaargewonde, je ziet het gebeuren.