dinsdag 31 augustus 2010

[Titel ¦ ¬]


Recept eerst maar weer.
Falafel
Maak Hummus, maar zorg voor een drogere massa; gebruik dus weinig olie en tahin.
Laat het deeg een tijdje rusten in de koeling, vorm er balletjes van, haal die door bloem en frituur ze op 150 graden.
Serveer met Tahin-saus, pitah-broodjes, tomaat en komkommer.

Van Foodlog.nl deze link over falafel maken met speciaal falafel maken dingetje: hier (alle links hier in een nieuw venster).



Gisteren. Zie boven. Die "Hollandse" (Neeederlandse!!) sperziebonen.
Gedroogde shiitake weken in heet water.
Bonen in stukjes en in koud water. 30 minuten. Goed afgieten en droog deppen en zo.



Shiitake in de week

Bonen roerbakken in olijfolie tot verkleurd.
Uit de pan.
Sjalot, knof, wat lombok.
Laurier, geplet korianderzaad.



Vocht shiitake erbij, Worcestershire, wat Oxo of Viandox (of anders maar Marmite).
Sperziebonen retour.
Stukjes gedroogde tomaat op olie (maar achteraf had heel klein gesneden / droog beter gekund), geweekte shiitake.



Proef.
Bak een omelet, snij in stukjes.
Goed uitgelekte maïs in de pan en na even de stukjes omelet.



Recept (Alweer?)
Kikkererwten-spread met tahin, Hummus bin Tahini, Midden Oosten.
Kikkererwten 24 uur weken en goed gaarkoken; afgieten en pureren.
Koud laten worden en aanmaken met zout, cayennepeper, vers korianderblad, komijn en knoflook.
Smeuïg maken met olijfolie en tahin (sesam-pindakaas zeg maar) en tot slot limoensap erdoor.
Eten met warme pitah-broodjes.



Hortus Haren. Een fraaie vitrine met een gedroogd exemplaar van Welwitschia mirabilis incluis wortel (die m.i. véél langer moet zijn), een uiterst zeldzame plant uit de Kalahari woestijn of daaromtrent. Uhh, Namibië.
Lijkt op veel plaatjes veel bladeren te hebben maar het zijn maar twee brede bladeren, in z'n hele 1.000 jarige leven, die steeds langer worden en aan het eind afsterven en in de loeiende woestijnwind in de lengte scheuren in "meer bladeren!".
Hier.
UBuis hier.



Tirade 1957
Kreeg vandaag 1958. En Hollands Maandblad 1970. En De Gids 1837. Oops. Vroeg "de oudste jaargang". Het was toen nog enkel een boekbesprekingsblad. Wel met enorme polemiek! Wow! Komt.

Morgen en vrijdag wild spotten (geen cultuur dus want je mag niet schieten) hier als je 't kan vinden in die website, en anders schijnt dit er zich ook mee te bemoeien.
Overmorgen Vlinders in de Nacht, we hebben het over insecten, ja, hier. Hopelijk is de website weer beschikbaar. Ik bedoel, als je je aan de krant opgeeft dan moet je toch etc. Maar goed: Kassencomplex Fort Hooftdijk, Budapestlaan 17, Utrecht. 030 2535 455.
(Ik ga nog maar even door want dan zijn we voor een week of zo van die KultTuur verlost.)
Fernweh (= tegenhanger Heimweh) hier.



Tirade 1957

Recept (Hoho! Komkom!)
Tahin-saus of -dip
Pureer halve knoflooktenen en zeezout met een deegroller tot een egale massa.
Maak smeuïg met tahin.
Maak er met yoghurt waardoor wat maizena geklopt is een saus van en breng die op smaak met citroensap en peper.
Werk er fijngehakte peterselie door en serveer, goed gekoeld, met warme pitah.
Of serveer bij een salade, bij geroosterd vlees, geroosterde vis...



Markt Zuiderstation Brussel. Heerlijk gegeten. Tien uur 's morgens mosselen en sardien? Graag!

(Uurtje later) Heringelogd. Vergat het allerbelangrijkste! Vond eindelijk de DVD van Pat Garrett & Billy the Kid! Soundtrack van, én speelt in film: Bob Dylan!
Hier.
Niet Bob Dylan, want die heeft maar een uiterst kort rolletje.
Main Theme song hier. Niet Dylan maar wel goed.



Kon niet dat fragment vinden waarin, voor de ogen van Dylan, die kerel die partij muntjes -als schroot- door z'n pens geschoten krijgt, en waar je dan even zonlicht door z'n lijf heen ziet...
Nou ja.