donderdag 12 augustus 2010

Uhh... Tsja...




Recept
Duif met spekjes
Braad opgebonden houtduiven rondom bruin in boter, met wat grofgesneden ui, idem wortel, en wat knoflook.
Kruid op laag vuur met tijm, laurier, iets foelie, peper en zout.
Voeg wat wijn of bier toe, schraap de aanbaksels los, laat aan de kook komen en laat met een deksel op de pan minimaal een uur zachtjes garen, of langer, tot twee uur indien nodig (eerst is het mals, dan wordt het taai en, want het wordt gestoofd, dat geeft een ander smaakeffect, wordt het weer mals).
Bak rookspek-stukjes uit en voeg een minuut of tien vóór het serveren toe.
Voeg juist vóór het serveren flink goed uitgelekte zilverui toe.



Die biet uit grofzout was erg lekker. Grof zeezout in een ovenbakje, biet erop, zout tot een cm. erboven, inklinken door op het aanrecht te kloppen, ja, met dat bakje dan dus, eventueel zout aanvullen.
45 minuten op 190 graden.
Zoutkorst breken, biet er uit, resterend zout eraf wrijven, schillen, in tweeën, eten.
Ik at er filei bij (search the blog) en gepocheerde eieren.



Vanavond. Mosselen. Wow! Plande die paarse truffel-aardappelen erbij maar bak toch maar friet, en bewaar die aardappelen voor iets waardigers, uhh, ik bedoel iets méér passends.

Vond bij AH Amora mosterd. Perfect! Beter én goedkoper dan die Grey Poupon. Die G P heeft ook nog iets anders: als het potje leeg begint te raken dan "vervliegt" de kwaliteit.
Ennuh, Löwensenf is ook perfect hoor, en hot en goedkoop. En je moet toch niet denken aan die Nederlandse "Franse mosterd", gatverdamme...

Schijnbaar vertrouwd hier (op plaatje Scheinbar Vertraut rechtsboven klikken, en alle links hier in een nieuw venster). Schijnbaar vertrouwd? Ja, want je kent de herberg-scènes en de sjieke interieur-scènes. Maar die herbergen waren in werkelijkheid minder rauw en die interieurs minder chic.



Vanavond mosselen. Olijfolie, ui, knof, peterselie, soepgroenten, flink witte wijn, nou ja, de rest komt morgen.

Doehoei!