zondag 8 augustus 2010

Zondag...




Gisteren eerst maar.
Olijfolie, ui, knof, peterselie.
Laurier en gebroken komijn.



Stukje paddoblokje, harissa.
Bruine linzen kort meebakken.
Water en een scheut madera (dat soort wijn is altijd erg lekker bij linzen, maar dat meldde ik al meen ik).



Heel fijn gesneden gedroogde tomaat erbij (niet op olie, droge). Ruik boven de pan als je ze er net doorgeroerd hebt!
Proef.
Puntpaprika en even later kleine stukjes gegrilde haloumi erdoor.

Gisteren ook Mongolian Pingpong. Schitterende film! Wijze oma die in hooiberg woont in verband met "de geiten die stroomopwaarts wonen", opa die van z'n paard gevallen is etc. etc., schitterend.
Ondertitels niet Nederlands maar Vlaams...
Begon met De Oesters van Nam Kee. Vreselijke shit.



Frietkot op de Place St. Catherine, Brussel.
Rest foto's ook Brussel.

Recept
Deegbakjes met prei en Ricotta
Maak pizza-deeg.
Stoof prei (bak het kort met wat gesnipperde ui en iets knoflook aan, giet er bouillon bij en stoof zowat gaar; kook in en werk er wat room door).
Kruid met peper en zout.
Vul ingevette vormpjes (of een grote vorm) met een platte laag deeg, giet er de prei op en beleg die met stukjes Ricotta.
Bak bij 180 graden tot het deeg bruin is.



Gerrit Komrij als romeins mozaiek!

Recept. Welja...
Deens gehaktbrood
Maak h.o.h. gehakt aan met ei, paneermeel, gehakte ui, peper en gehakte in melk geweekte ansjovis.
Werk er wat groene kruiden door en eventueel peterselie.
Bak in een cakevorm in een oven op 180 graden, tot er geen rood vocht meer uitloopt als er met een vork diep wordt ingeprikt.
Serveer direct.



De Vlaamse Schouwburg

Pastirma hier (alle links hier in een nieuw venster).

Cultuur. (Nee hè?) Cultuur en zo. (Nou ja, vooruit dan maar weer...)
Recycling hier.
Vanallus hier.
Kunstpaviljoen hier.
Kralenbakken hier.
Nieuwe Werelden hier.
Pffffff.......



Grote Markt, Brussel

"Mengelwerk" nu.

Las Hermans in hout, over de tijd dat Hermans in Canada, in de houthandel zat (hout voor de papierfabriek Van Gelder vóór laden controleren). Erg aardig. Van Otterspeer, die ook met de biografie bezig is.

Lees nu Bomans, Werken, deel 3. Voornamelijk de "stripverhalen", Pollewop en zo.

Ga voor een hogeschool een studiewijzer Photoshop CS5 schrijven en kreeg van hen de Photoshop CS5 Bible, een zeer forsche pil van meer dan 1.000 bladzijden, wow.

Citaat van de week (doen we voortaan op zondag).
If you live to be a hundred, I want to live to be a hundred minus one day so I never have to live without you.
Winnie the Pooh



Oosterse snoepwinkel, Libanees zal het wel zijn.

En wat we ook op zondag gaan doen, ik dan tenminste, op die dag waarop er weinig te melden is meestal, dat is een van mijn recepten in de map /uitwerken/ uitwerken.

Recept. Toe maar, toe maar. (John Dinger, restaurant De Blauwe Blazer, klant die fors bestelt: "Toe maar, toe maar. Of 't niks kost!", verdomd, dat zei die. Of als ie een nogal fors vol bord bij iemand op tafel zette: "U heeft zeker familie in de keuken? Ik kan u eigenlijk beter een tientje geven, dat u elders wat gaat eten.")

Bacon vinaigrette
Sauteer in een gietijzeren pan ("skillet", niet te wijd, wel hoog) kleine blokjes bacon tot krokant.
Giet het vet af op een soeplepeltje na en laat van het vuur.
Voeg per ons bacon 4 eetlepels balsamico toe (geen slecht idee: witte balsamico).
Breng op smaak met redelijk wat limoensap, en wat suiker, zout en peper.
(Experimenteer met sterke mosterd!)