dinsdag 7 december 2010

Dit wordt niet zo'n lange...


Ben net pas thuis, richting negen uur, en moet vanavond nog antwoorden op een aanbod voor een zeer forse cursus-schrijven-klus. Tsja. Nog een andere, regelmatig terugkerende vertaalklus ernaast, maar dat is wel noodzakelijke afwisseling dan dus.



Foto's hier Groningen.
Vlnr Groninger tjalk, slepertje (Amsterdammertje?) en een schoenergetuigde (voorste mast = hoogste mast) klipper.

Gelukkig hoef ik niet meer te koken. At bij die Chinees. At hetzelfde als mijn tafeldame van enige tijd geleden, zij at chen pi kai = met kip, ik chen pi yuk = varkensvlees. Search the blog. Lekker.

Recept
Groene asperges, gefrituurd
Snijd groene asperges zonder het steeluiteinde in drieën.
Doe de onderste, de dikste delen in kokend water met iets zout.
Voeg de middelste delen toe als het water weer kookt en idem daarna de toppen.
Als het water nu weer kookt direct de asperges afgieten en laten koelen.
Maak steeds van een dik deel, een middendeel en een top een pakketje door ze naast elkaar te leggen en met twee prikkers aan elkaar te bevestigen.
Haal door beslag en frituur.



Dit zijn die tenten van Zooistra, of hoe heette die tiepo ook weer.
Een rund wat zo een facade zo verkloot verdient zijn lot.

Inkopen, wow.
Een kilo vuile pens. Ja, daar moet je als vers uit Frankrijk komende natuurlijk wel aan wennen, pens krijg je vuil. Incluis stukken prikkeldraad.
Allerlei fraaie worsten (voor C1; ik ben op dieet).
Twee varkensnetten.
En de rest is minder interessant.
Morgen foto's en diepgang. Oei.



Martinikerkhof, de enige echt erg mooie plek ("plek", niet "gebouw" of zo) in Groningen.

Doei!