zondag 9 januari 2011

Nou, de problemen


zijn blijkbaar weer opgelost.

Vandaag ben ik uitgenodigd, bij iemand die zowat altijd eiercurries met pompoen maakt, maar wel lekker en super heet.



Gisteren zoutevis, pandan rijst en kastanjechampignons.
Zoutevis al geweekt natuurlijk, maar niet volledig zoutloos! Net goed om te koken in dat weekwater. En koken.
Rijstkafolie, stelen kastanjechampignons (platgedrukt), ui, knof.
Komijn, korianderzaad (heb ik tegenwoordig in een molentje zitten), piment, geel mosterdzaad.
Rijst koken.
Geplozen vis erbij.
Op smaak met Kung po en red bean curd.
Schijfjes paddokoppen erbij en droge sherry.



Eergisteren was wel een klein beetje vergelijkbaar, kwa kruiden en zo dan, maar dat doe ik wel meer, achtergrond hetzelfde, ingrediënten anders.
Bakbanaan, ei, soepgroenten.
Foto's onvindbaar.
Rijstkafolie, gemberwortel, sjalot, knof.
Soepgroenten, (platte!) peterselie, gespoelde zwarte boontjes.
Komijn, korianderzaad, zwart mosterdzaad.
Droge sherry, Kung po.
Water? We gaan schijfjes bakbanaan in de vloeistof koken namelijk.
Proef. Bakbanaan...
Pocheer er ei in.
+ Fruitjes en/of seroendeng.



Zwarte boontjes hier (alle links hier in een nieuw venster). Die gele bus, dat is mijn merk. 500 Gram € 1,35 trouwens...

Had het met iemand over de "Höhner diatonische knoppen", trekzak, trekharmonica (buikorgel; trekken is een andere toon dan drukken, net als met diatonische mondorgels), en dat Duitse emigranten het naar Amerika meenamen en het zo in Mexico bekend werd en populair, net als de Polka trouwens.
Russische uitleg hier.

Beierse dames hier. "Die Ferme Geliebte" hahaha...
Amerikaanse klarinet hier.
Trekzak hier, met helemaal links een diatonische (ff geduld), die veel meer moet op- en neer trekken. En klinkt dit Mexicaans of klinkt dit niet Mexicaans? Heet trouwens in Mexico ook Rosamunde.

Mexicaanse polka hier.



Deze Baskische trekschat hadden we al eerder.
Touching trekzak hier (stukken beter dan die vaag piepende Roemenen waar je hier over struikelt bij de super) en touching Mexico hier, niet voor de eerste keer. Drie blinden...

Maakte trouwens laatst, helemaal vergeten te vertellen, oliebollen met gele rozijnen en sukade, rietsuiker en als vloeistof droge cider. Erg lekker.

Maar nu even serieus. Echte cultuur nu.
Tapetenwechsel hier. Kijk eens naar die link. Dat schiet op in Google. Trouwens, was daar dat kwakhoofd Willems niet directeur?
Textile in the mix hier.
Zilver in Groningen hier. Laarman, Koons, Kirchner en Kiefer zijn er ook te zien maar dan moet u wel ff zoeke...
Nachtlicht hier. Klikken dan dus want Flash. De Wieger was van Wiegesma, een huisarts die weekenden deed met mijn opa.
Reyn van der Lugt hier als je goed ken zoeke tenminste. Zie trouwens weer die link. Ongelofelijk. Dit is de kampioen van dit jaar!
Bovemusse hier.



Russisch trekzakje

Eetclub januari 2008
Rauw gerookte haasbiefstuk van Hooglander.
Fraaie dikke tomatensoep.
Zuurkoolstamp uit de oven, met spek en rookworst.
Bitterkoekjespudding met rum en abrikozenjam.

Recept
Heilbot met wortel, Duitsland
In ietsje olie wat sjalot aanbakken en tot frietjes gesneden wortel.
Zout en peper erbij, en visfond.
Met een deksel erop een moot heilbot erin gaarstoven in een minuut of tien.
Een maal draaien en regelmatig bedruipen.
Vis uit de pan, warm houden, crème fraiche en wat mosterd door de pan roeren, inkoken of binden, proeven op zout en peper.
Serveren met de vis, en met heel fijn gehakte peterselie en met citroen.