vrijdag 27 mei 2011

Geertruidenberg




Santola, betekent dat krab? Spaans centollo.

Wat een klotetoetsenbord trouwens; moet continue fouten verbeteren... Geen accenten ook niet...

Reis hierheen zonder een enkele vertraging, en een ander wonder: een op een station gekocht broodje (bruin, ros, pesto, sla) was goed eetbaar. Ja, wat klef natuurlijk, we zijn in Nederland, maar goed.

Planning.
Vandaag pasta, prei-roomsaus, gerookte haring. Vooraf Vocking bakleverworst met mosterd. Hier.
Morgen met gehakt gevulde lichtgroene puntpaprika's, ?saus, ?bonen. Vooraf gerookte heilbot met radijs.
En zondag gaan we eten, in die prima tent van laatst.

Hierboven de vinho verde voor vooraf, en hieronder de Slovenische (Jumbo!) wijn voor bij het eten. Inkopen zojuist dus. De vinho verde is redelijk. Ietsje neigend naar zoetje. Die handgeplukte Sloveniër hieronder komt later aan bod.



At rond het middaguur in de Diner (Route 66) achter Utrecht CS, bij de regiobushaltes, een uitstekende en zeer forse hotburger met kaas extra. Als de broodje-helften met de snijkant ook even op de bakplaat waren geweest dan had het een 10 gekregen.
De website werkt niet. www.diner66.net
Zag slechte beoordelingen op het web, maar die hamburger was uitstekend. Daarnaast was er een tafel van 5 die allemaal andere dingen hadden. Uitsmijter, omelet, broodje gezond... Alles beviel iedereen (geen makkelijke mensen!) uitstekend, het rook mooi merkte ik, en het werd snel en mooi opgemaakt geleverd, net als mijn hamburger.



Terrasje waar we elke dag zitten...

Vanmorgen was het weer raak, gisteren idem. Weerbericht gisteren: overal zon, in het noordoosten bewolkt (of mededeling van soortgelijkheid). Vanmorgen "Overal droog behalve in het noordoosten".
En dan ook nog voor het noordoosten vanmorgen, vanmiddag, morgenvroeg en morgenmiddag regen voorspeld...

Geen recept van de dag, want die staan thuis op de comp, geen links naar vanalles en nog wat, want met gereis vandaag, planning, inkopen, computer met Vista etc: teveel gedoe. Morgen, fris, beter.

Slovenische handgeplukte 2009 wijn blijkt een heel fraai karakter te hebben. Moeilijk te omschrijven. Gewoon mooi.



Coeur de boeuf tomaten (2 x "oe" moet EEn letter zijn, lukt niet op dit toetsenbord).

Tweede Hanlo boekje. Jan Hanlo Achterwaardse blik op een uniek solist. Perfecte titel trouwens.
Charles Eyck. "Hele nachten werd er over poezie (trema niet te vinden) gepraat, eindeloos. Charles Eyck was dan gaan slapen, hij was altijd om zes uur op, om negen had hij hij een nieuw schilderij klaar, om elf was dat reeds verkocht."