dinsdag 31 mei 2011

Gisteren schoot niet op...


Vandaag hopelijk wel.

Maar goed, gisteren dus die korenaar-asperges die uiteindelijk Thaise aspergetoppen bleken te zijn. Korenaar zijn blanker.
En die paarse asperges die -ook- uitstekend smaakten, en die groen werden / worden bij het koken.



Hier nog een link trouwens, naar die "Rungis". Hier (alle links hier in een nieuw venster).

Ik denk dat ik het raadsel van die Turkse groene onrijpe mirabellen heb opgelost. Gewoon laten liggen tot ze beginnen te rijpen. Toch!? Lekker fris en knapperig...

Wat wilde ik gisteren nog meer melden? Dat ik -uitstekende- botervis gegeten heb, zondagavond, bij het Bergsch Backhuys. Foto mislukt. En dat ik maandag een tijd met de erg sympathieke chefkok heb zitten praten.



B. stuurde me een Fries gedicht. Ik kan er niet uit wijs, uit dat gebrouw.

dichters
hawwe
in protte
frije tiid
nedich
oars
falt
it libben
foar
har
net
te
rymjen




Recept
Knabbelnootjes, anders
Koop bij de toko oedang kering (gedroogde garnalen; zie hierboven) en ikan teri (idem visjes).
En knabbelen maar.
Bij de Surinaamse toko hebben ze soms gedroogde mini-piranhas. Ook erg lekker.