dinsdag 17 mei 2011

Markt Groningen geweest.


Grenadillo's, zwarte granaatappel, (beide: search the blog), pruimen en abrikoosjes. Die laatste zie hieronder. Ik zeg Die zijn nog wel hard. Maar wel lekker zegt die tiepe. Proef maar. En verdomd...

Kocht trouwens ook een moot pompoen (kilo wel hoor; van zo'n joekel). Zegt die tiepe Moet er iets omheen? Ik zeg Wat denkt u, dat ik dat zó in m'n tas stop?



O, en O ja, iemand bracht me van een Jumbo wijn mee. Die Merlot Veneto en die Portugese Porca de Murca (beide search the blog). Van die Portugees ook witte, mij volkomen onbekend.

Raak aan de praat met de hoofdkelner van De Beurs, erg aardige man, tongue in cheek, hadden het over geheugenproblemen, vertelt ie over een cartoon met een oude man die zegt "Als ik terugblik op mijn leven, dan ben ik blij dat ik het allemaal vergeten ben".
Yrrah meen ik dat het was.



Gisteren
Tuinbonen, braadworst, wokgroenten
Luxemburgse saus-bij-tuinbonen maar dan ook nog met groenten.
Bak worst, uit.
Olijfolie en ietsje boter, rode ui, knof.
Laurier, grof gebroken witte peper.
Bloem..., witte wijn..., iets paddoblokje..., iets room..., proef, roerbakgroenten erin..., proef. Ja ik had soepgroenten willen gebruiken maar keek niet goed. Bij die wok groenten zat ook nogal wat wortel. Weg dermee.
Worstschijfjes erbij..., tuinbonen.
Scherpe mosterd ernaast serveren.
Burp...



Goh, wanneer komt weer eens de tijd dat ik tijdig aan dit blog kan beginnen te werken... En leuke items maken...

Korenaar-asperges hier (alle links hier in een nieuw venster). "Ze worden als het ware in het wild ‘geteeld’". Ja, zo kan ik het ook...

Trouwens "wilde asperges" is ontzettend gelul überhaupt. Dat zijn hoogstens dunne groene.

Links
The Triumph of Identity hier.
Vernieuwd Mesdag hier. Laatst (ik bedoel ± 1955 of zo) trouwens in Tirade een heel mooi stukje van Roland Holst, over waarom hij het "ordinaire" Panorama van Mesdag zo mooi vond.
World Connectors hier.



Speelgoedmuseum Brussel. Gebruikt in een cursus vandaag.

Uhh, het is al laat, ik wilde wat schrijven over cartoons, maar ja, dat is nogal vaag natuurlijk. En het is dus al redelijk laat. (Ik hep niet eens nog gegeten!)

Ik kom daarop terug. Op cartoons.

Maar al vast een toegift -als het ware-.