maandag 16 mei 2011

Rouy en wijnazijn-crème




Hierboven iets "nieuws", Witte wijnazijn-crème met gedroogde tomaat. Vandaag bij de Aldi in de aanbieding (grote bak links net na binnenkomst). Nou ja, zo slecht smaakt het niet. Het is zeg maar een zoetzure dressing of dipsaus. Heel redelijk hoor.

Hieronder een kaasje wat ik vandaag voor 't eerst at, Rouy. Beetje Munster maar dan stevig van binnen en met kleine gaatjes. Geen fabuloso, maar heel redelijk.



Heb zojuist de bezem door m'n adressenbestand gehaald. Allemaal dooien eruit en allemaal in ongenade geraakten geëclipseerd. Zo. Weg dermee. Geen gelul. Punt.

Heb de tuinbonen gedopt en gekookt. Nou de rest nog. Zie morgen. (Uhh, tuinbonen deze tijd van het jaar? Ja, nooit zijn ze lekkerder. En ook volledig onnodig ze dubbel te doppen...)

Recept.
Kipje Rozijn
Tekst Teigetje Woelrat:
"Toen: één keiharde Friki diepvrieskip in de ijskast bijna helemaal laten ontdooien.
Nu: hele Loué scharrelkip of biologische kip."
Peper, zout, roomboter, twee glazen droge rode landwijn, twee tot drie bollen knophje look,
75 gram rozijnen, tijm.
Kip inwrijven met peper en zout.
In braadpan goed heet rondom aanbakken in royaal boter.
Afblussen met twee waterglazen rode wijn.
De knoflooktenen, de rozijnen en wat tijm toevoegen.
Langzaam zachtjes gaar laten sudderen.



Winkel in Namen