zondag 26 juni 2011

Probleem blijkbaar opgelost.


Altijd vrijdagavond laat of zaterdagavond problemen.



Dit is het hogere deel van de benedenstad (Grund) van Luxemburg stad.
Surrealistisch.
En het lijkt echt een dorp..

Van alles en nog wat foto's de komende dagen. Ik deed flink wat aan oude nog niet bewerkte foto's vandaag, omdat de F I saai was (maaruhh!! Vettel krijgt het steeds benauwder, wat de interessantheid ten goede komt!).

Heel wat bewerkte -nieuwe- foto's van Namen, Luxemburg en -komend nog- Brussel.

Gisteren, foto's vergeten.
Zwarte Portugese boontjes, tofu, "witte" puntpaprika
Boontjes geweekt en gekookt...
Olijfolie, rode ui, knof.
Laurier... ± paddoblokje, ± witte wijn, ± Szechuan tuinbonen sambal ("Szechuan broad bean chili sauce").
Puntpaprika erbij...
Boontjes erbij...
Proef...
Tofu-blokjes erbij...
Serveer met fruitjes erover...



Namen. Geen idee.

Recept
Kosjere erwtensoep. En trouwens Halal ook nog.

Hahahahahaha!
"Ritueel slachten is een aanval op de godsdienstvrijheid"...

Ik hep een religie die zegt dat je je jongere broertjes en neefjes vrijuit in hun reet mag bezitten ("Dat is geen homosexualiteit; het toelaten van de handeling is homosexualiteit" zeggen die islamieten, woehahahahahah!)

Maar goed. Als ik die jochies niet meer in hun reet mag zitten, dan is dat toch een aantasting van mijn religieuze vrijheden. Toch?!

Ik hep een religie die haring eten op dinsdag verbiedt. Dan is het toch een aantasting van mijn godsdienstvrijheid als rabbijn Evers of Schulweis op dinsdag haring eten wil toestaan?
(Ik vind, als sefard, die ashkenazi natuurlijk vuile nepjoden!)



Namen. Mooi!

Recept, eindelijk, koshere erwtensoep, en meteen maar halal ook nog! Woehahahahaha! Joden en islamieten tot mekaar veroordeeld, Wahoewahoewahoewahoe...

Maak erwtensoep maar gebruik als vlees runderschenkel en pekelvlees (beide in grove stukken).
Kook het vlees eerst gaar zonder erwten, schuim af, snijd het vlees kleiner en verwijder de mergpijpen.
Doe er dan alle overige ingrediënten bij enzovoorts.
Roer er vóór het serveren blokjes ossenworst door en gehakt selderij-blad.
Serveer met roggebrood, belegd met runder-rookvlees.



Dit bordje, Grund, benedenstad Luxemburg, herinnerde ik me van 25 jaar eerder.
Nieuwe weg...

Zag The Pacific deel 9 en 10.
Eindelijk actie (9), en fors ook nog.
Wel wat onduidelijk af en toe.
Deel 10 was weer zo vaag dat het on-navertelbaar is. En saai!

Links
Uhh, niks cultureels hoor, niet schrikken dus...
Bordeaux wijnreizen hier (alle links hier in een nieuw venster).
Witte wijn uit de Gascogne, die NIET meer voor Armagnac gemaakt wordt hier.
Arctic cloudberry hier. En hier. Recepten hier.
De Zwerfkeuken hier en Enterpôt de la gare hier.



Nou ja, tot slot iets tragisch.
Hier.
Laat je niet naaien. Dat is van die culinaire schuimbellenblazer van Trouw.
Gisteren had ie een -volstrekt onnodig- zeurverhaal over olie en mayo. Dit en dat en zus en zo, je kreeg der een beslagen tong, jeukende hoofdhuid en vlekken in het aangezicht van.

Maar goed.

Mayo gemaakt met olijfolie, dat blijkt bij die kwaaklul niet te bestaan...

L. nu.
Dank voor De Vos. Ik kom er morgen op terug!



Restaurant in Grund, benedenstad van Luxemburg