donderdag 18 augustus 2011

Had ik nou wel of niet


de planning van gisteren aangegeven? Volgens mij wel maar met vraagtekens. Nou, nu is / was het definitief. Gisteren zie hieronder ergens, en vandaag is het vissoep met rode poon (filets dan dus) en Parijse worteltjes erin gekookt.

C1! Weer "wilde" bloemen! Graag je reactie!



Soort O I Kers?

Je kan zeggen wat je wil van zo'n zakkie "wilde bloemen" maar het is werkelijk alleraardigst.

Donderdag. Een tot nu toe ongepubliceerd recept dus.
Gegrilde ananas
Je moet op de eerste plaats natuurlijk de BBQ gereed hebben, als de ananas uit de marinade komt.
Marinade. Scheut olijfolie, wat fijngeknepen kruidnagelkopjes, vers fijngeknepen kaneel, redelijk wat donkere honing, en een scheut limoensap.
Maak de ananas schoon en snij in schijven.
Marineer een uur of zo, regelmatig draaiend. Er is niet zoveel marinade, maar dat hoeft ook niet als je regelmatig omroert / -schudt.
Voeg eventueel wat droge witte wijn aan de marinade toe en/of wat sojasaus.
Laat uitlekken en gril, af en toe inwrijvend met wat marinade.
Serveer besprenkeld met rum en met geraspte limoenschil (alleen het groene deel!).



Nooit gezien en erg mooi

Gisteren
Bladerdeeg, ei, Chinese kool
Kook ei, schrik, pel.
Olijfolie, sjalot, knof, gemberwortel, lombok.
Piment (gekneusd), korianderzaad (vers gemalen), komijn (fijngewreven).
Chinese kool klein gesneden erbij. Kort roerbakken.
Dit wordt een half Oosters half Westers gerecht. Niet makkelijk.
Iets witte wijn, miso, daoen salam, ietsje kort stoven, proef, van het vuur af.
Oven aan.
Ei in stukkies.
De helft van het bladerdeeg wat je gaat gebruiken uit de vriezer leggen.
Ovenschotel wat invetten.
Bladerdeeg op bebloemde plank wat uitrollen, ovenschotel bekleden, in de oven.
Als het deeg begint te blazen de handel met het ei erdoorheen op het deeg en terug in de oven.
Weer en deel bladerdeeg uit de vriezer, na even op bloem uitrollen, op de ovenschotel, oven, etc.



Heerlijk, verdomp.

En ik ga geen randjes schoonwrijven, L!

Recept. Toe maar toe maar...
Lamsnier van de gril
Ontvlies de niertjes en snijd ze over het platte vlak in tweeën.
Laat ze een minuut of 10 in koud water staan, dep ze droog, wrijf ze in met olijfolie en gril ze snel bruin.
Flambeer met marc (liefst Portugese Bagaça of Bagaçeira).
Combineert prima met artisjokken.
Uhh, als je heel goed bent geweest in je leven wordt je hiermee verwelkomt in de hemel. Met verse oranje pasta. (Niet verder vertellen!)



Volgens mij hebben we deze nog niet gehad maar ik kan me vergissen.
Ik denk dat het Petunia groningiensis is. (Stinzeplant¦¬]

Weer een mooie Dylan, Angelina, hier (alle links hier in een nieuw venster). Prachtig toch?

Hoor nu het mij volkomen onbekende Dylan album Down in the Groove. Just remember, death is not the end. Nou, mooi toch? Wat wil je nog meer. Ik bedoel: er moeten tig mensen zijn die Hel prefereren boven Niks. Toch!