dinsdag 1 november 2011

Eerst maar eens


wat ik vanavond at. Tsja... Laat thuis na markt en kroeg Groningen...

Kocht bij AH een diepvries loempia. Ontdooide die, ga die frituren, dan in de lengte opensnijden en er dan het volgende mengsel over gieten: sambal brandal, ketjap manis, mushroom soy, limoensap en gembersiroop.

Heerlijk!

Maar niet verder vertellen hoor! En al helemaal niet aan die culi-kwakers van NRC Next of Foodlog! Die continue elkaars kont likkende bellenblazers, die kunnen dan toch helemaal geen goede smaak meer hebben? Toch?!



Kocht op de markt Reblochon. Bij die Kollum-lui. Perfect.

Gisteren
Spaghetti alle vongole
Kook de spaghetti (ik gebruikte Bucatini), uit, koud spoelen, olijfolie erdoor.
Blancheer zeekraal, giet af en spoel koud. Dit is niet officieel!
Olijfolie, sjalot, klein gesneden gedroogd pepertje, platte peterselie...
De vogole / venusschelpen erbij en omroeren tot ze beginnen te openen.
Scheut Noilly Prat waar je wat bloem door hebt geroerd erbij, desnoods droge witte wijn.
Als het kookt de spaghetti erin opwarmen en ietsje later er ook de zeekraal bij.
Als je die gekookte van AH gebruikt, dan korter sauteren natuurlijk.
Verder: als je ze met pasta serveert doe je het als hierboven; serveer je ze zonder pasta, als voorgerecht, gebruik dan wat meer bloem.
Ik gebruikte nergens zout. Nee, die schelpjes hebben zout water in zich, en de zeekraal is ook zout...
O ja, als je ze als voorgerecht serveert en ook Noilly Prat gebruikt, dan kan er met de peterselie ook ietsje korianderblad door.



Dat AH spul is een beetje nep trouwens.
Zodra je het vacuüm pakkie opent, openen zich de schelpjes. Opschieten dus.

Mail nu.
L.
Dag Maarten, jij vindt die Jamie Oliver een kwaker? Ik ben het met je eens, maar ik vind hem ook nog onsmakelijk: als hij zijn tong tegen die natte onderlip bolt, ga ik over mijn nek! Moet je eens proberen Maarten: je zit tussen "bekenden" en je doet die Olivier na, dan zeggen ze: "Ga ergens anders zitten". Doe je hem na in onbekend gezelschap, denken ze dat je lid bent van de Josti band. Verder kom je te pas en te onpas die keukenrotzooi tegen, die onder zijn naam op de markt wordt gebracht. Groeten, L

Helemaal mee eens en dank!

Verder een hoop gekwaak uit "Rungis" hier (alle links hier in een nieuw venster).



Kijk, daar zijn ze weer, mispels.
Koken en tot gelei verwerken.
Maar ik ga wat anders doen. Diepvries ("vorst"), eruit, "rot" ("rot als een mispel") en eten!

O, uhh, had ik dat al genoemd? De keuken als spiegel?
Zie hier.



Luik, op een fontein

Zag trouwens die film over die mensen die in ruimteruis gesprekken horen, White Noise.
Gristus, wat een shit zeg...