woensdag 21 december 2011

Alweer een record!


301 bezoekers gisteren! 713 pageviews...

Nou ja, dat compenseerde mooi dat ongelofelijke gekwaak van de SVB: uiterlijk 19 juli 2012 beslist men daar over de hoogte van mijn pensioen. Wat op 6 april in moet gaan...

Henk Hofland, Nacht over Alicante

Begon er net in te lezen. Heel aardig!

(Lelijk trouwens, die aan mekaar gegroeide F en L. En die R van Roman vind ik niet passen bij die -toch hetzelfde lettertype- Henk Hofland letters.)

Corrigeerde dat bericht gisteren, dat het vandaag de 22e zou zijn. Maar goed, hoe dan ook: met dít bericht zijn de vier jaar wel mooi vol...

Rond deze tijd heb je in Spanje de loterij Del Niño, van het (Kerst)kind, beter bekend als El Gordo, de vette. Prijzen in de 30 miljoen of meer, bar's kopen een lot (erg duur) en drukken / verkopen "honderdste" loten daarvan. Iedereen kopen, want je wilt niet dat je overbuurman wint en jij niet...

Trekking hier (alle links hier in een nieuw venster).

Beef Wellington

Dit kocht ik vandaag bij AH. Ja, dat ga je toch niet zelf maken: gevuld met gehakt van struisvogel, wild zwijn ("wildzwijn") en springbok. Wellington.
Nou ja, Wellington. Wellington dat is ossehaas in deeg. Zie hier.

Ooit gegeten, met hele ossehazen, op een sjiek feest van de Rotary Pamplona, in Biarritz. Ja, die hadden in de toto 26.000 gulden gewonnen, dus (ik bedoel: ik was daar lid) 13.000 aan een goed doel gegeven en de andere helft (1983!) er met 11 man (weinig leden; angst voor de ETA) er in één avond doorgedraaid in een sjiek kasteel in Biarritz. Whisky, champagne, hoeren... Ik lag in me nest, komt de procureur generaal van Pamplona m`n slaapkamer binnen, naakt, met onder elke oksel een naakte hoer en in elke hand een fles champagne. O, sorry, verkeerde kamer. Maaruhh, kom je mee? Nee, dank je.

Overigens was dat met ook nog foie gras, dus het was eigenlijk een Wellington - Rossini bastaard.

Vanmorgen in de krant vanalles van dat die Noord Koreaanse papzak de pijp uit is. Er kwam een Zuid Koreaan aan het woord, en die woonde in Hoeryeong.

Neuken, zuipen en roken van Peter van Straaten

Zag gisteren een exemplaar van dat boekje van Peter van Straaten over Jean-Paul Franssen, "Mooi einde, hè?", erg leuk, bestelde het net op boekwinkeltjes. Maar eerder op de juiste titel zoekend kwam ik dit hierboven tegen.

Bloemaert hier.

Recept
Mosselen met groenten
Maak een tomatensaus met olijfolie, met daarin gele paprika, courget, ui, wat prei (of gebruik soepgroenten), peterselie, redelijk wat knoflook en een fijngehakt rood pepertje.
Haal rauwe mosselen uit en kook ze in enkele minuten gaar in de saus.



Een gelukkig 2012, trouwens!

Weer een heel ander instrument nu, de mondboog. Mouth bow. Ook wel Mouth bow harp.
Maar geen Bow harp zoals hier.

Dit hier is het.
"Jump on a boy like a dog on a bone"!

Uitleg hier.

Ngongo hier.

Experimenting hier.

Wow hier.

What y been smokin' man? hier.

Een speciale platte hier.
En nog zo een hier.

En hier kan je zien hoe zo'n "platte" in mekaar zit.

Tot slot een aangestreken mondboog hier.



Was dit een mooie afsluiting van vier jaar, of was dit geen mooie afsluiting van vier jaar?
(Ben nu uitgelogd, M.)