zaterdag 10 december 2011

Een gruwelijk dilemma!


Maak ik vanavond de rest van die Andijker Muizen gegratineerd met overjarige Kollum, en daarnaast gesauteerde iets sauzige groene asperges, of maak ik die morgen?
Ja, of maak ik vanavond die spekpannekoek met Turkse druivengelei en morgen die Muizen...

(Uhh, doe 'ns een Google op Andijker Muizen en ga dan naar afbeeldingen.
Wie staat vooraan?
Kijk.)



Die ongelofelijke culinaire dumbo van Trouw had vandaag ontzagwekkende kletspraat over smeerkaas. "Dat is kaas die je in melk hebt laten smelten", de kokosnotenharses...

Smeerkaas is kaas die je zonder het vochtbestanddeel opslaat en bewaart. Semi-transparant. Harzer Schmelzkäse, Luxemburgse Kachkeïs. En industrieel natuurlijk. Beter bewaarbaar en spaart ruimte.

Die los je op, als het van pas komt, in warm water (geen melk) etc. En die laat je stollen, > plakjes, of die verpak je in die driehoekjes, of die eet je warm nog met een stukkie stokbrood.

Processed cheese...

Kwaakhoofd...



(Wordt vervolgd)

(Nee wordt niet vervolgd. Duurt weer een half uur voordat ik er wat op krijg...)

Uhh, een uur later, had weer kort ff verbinding, en in de tussentijd deed ik dit hier (alle links hier in een nieuw venster).

Doei!