donderdag 12 januari 2012

Vanavond dat experiment:


Ik ga die waanzinnig-ideeïge rode uiensoep maken.
Rode uien, rode wijn ipv witte, en rode port ipv madera.
Wel met knof-croutons...
We zullen zien zei de blinde...

houten tafel

Zo kwam mijn nieuwe "bureau" binnen, de timmerman die het in elkaar zou zetten zou meteen komen, enfin, zie de volgende foto.

Morgen voor een paar dagen naar Geertruidenberg. Met wat voor een plezier zal ik er zondag door de zondagsdrukte lopen, en verachtend denken aan die godsammese refo-uitgestorvenheid in dit gat hier...

Kreeg een nieuwsbrief van Bordeaux Wijnreizen. Zie de site hier (alle links hier in een nieuw venster). Uhh, ik vind dat je op die homepage al een knopje voor abonneren op nieuwsbrief moet hebben staan...

Een link naar Coeur de Cognac, wat is dat nou weer, hier.

bureau van steigerhout

Dus die timmerman kwam na drie weken, vorderde tot zie boven met enkel twee schroeven aan elke kant, want die had een verkeerde boormachine bij zich.
Zie volgende foto.

Grapje trouwens. "Wie is de uitvinder van de boormachine?" Niels Bohr.

Net als MS zijn die lui van Adobe ook van de pot gerukt.
Maar die leven toch van poen maken middels bestellingen??

Bestel je bij Adobe een bepaald lettertype, in winkelwagentje, ga naar bestellen, moet je "Oost Europa (of woont u niet daar?)" veranderen in Nederland, kom je op een totaal verkeerde pagina terecht, ga je naar Order history: "No orders".
Begin je opnieuw, dan blijk je het dubbel besteld te hebben.

Lazerop mongolen!

steigerhouten tafel

Drie weken later kwam die timmerman weer eens kijken...

Recept

New Yorker
Wordt in Nederland weinig gegeten.
Niet zo`n lap als een T Bone.
Bestel bij de slager T Bone steaks, maar alleen het grotere deel van de T Bone steak zeg maar, de grotere helft.
Behandel als entrecôte.

Nier-ragoût
Kalfsnier, en bedenk dat kalfsnier lekker is rosé gebakken, maar ook -in dit geval kort- gestoofd lekker is. Net als koteletten, maar die stoven dan dus langer...
Een uur in koud water. Afgieten.
Kokend water erover, half uur, afgieten, spoelen.
Ontvliezen, eventueel vet eraf / eruit, nier in dobbelstenen. Eventueel nog weer vet wegsnijden.
Spekkies bakken, nier daarin bruin bakken, flink ui erbij en wat wortel, wat prei, wat selderieblad en wat peterselie.
Bloem, laat kleuren.
Bouillon erbij, roeren, daarin tijm, laurier, peper, kruidnagel.
Kwartier stoven.
Op smaak met madera en citroensap. Controleer op p/z en op gaarte; eventueel doorstoven.
Ik maak het met pasta, en zat te denken "Welke groente erbij?"
Na lang beraad: doperwten, diepvries en op het laatst erdoor.



Kijk, kalfsnier met champignons (neem altijd kastanjechampignons!).
Kijk, dit is gestoofd. Prima. Maar gesauteerd, rosé, met champignons, dat kan natuurlijk ook prima!

Kan het Deutscher, Die Deutschen und der Wald hier.

O ja, en donderdag = ongepubliceerd recept, maar dat kompt morgen dus, die rode uiensoep. En iets tussen normale en rode in. En gewone met spekkies.

En een aberratie, daardoor opgewekt: Meurette (search the blog en ga naar het derde resultaat) met witte wijn...



Ei - meurette, hier op een canapé
Geen slecht idee
en dat rijmt...

Ongetwijfeld, realiseer ik me nu, moet dat recept van die Horrible eggs, gebakken en met rode wijn, van Philip Mechanicus, hiervan zijn afgeleid.

Zo valt hij door de mand.
Maar ja, als je een boekkie uitgeeft over vrouwenbillen, en je kiest dan voor een totaal verkeerd en a-sexueel soort billen, dan moet je maar door de mand vallen.

Zo.