dinsdag 4 september 2012

Chorizo, kerrieblad en gerookte kipfilet



Witte bonen, chorizo, paprika
Dat was gisteren, en dat was niet lekker, nee, dat was superlekker.
Chorizoschrijfjes aan twee kanten aanbakken met ietsje olijfolie, uit de pan.
Sjalot, gemberwortel, knof, groene lombok... (Uhh, "..." betekent ff sudderen, nieuwkomer.)
Komijnzaad (fijngewreven), korianderzaad (vers gemalen), laurier (en die later eruit)...
Chinese witte (druiven)wijn (Chefoo gebruikte ik) en de tomatensaus van een uitgelekt blik HeinZ BeanZ...
Proef.
Chorizo kleingesneden, erbij. Paprika idem...
Bonen erbij...
Ach ach ach... Beatrix hep chic gegeten, zeker, maar lang niet zo lekker, verdomd.



Diverse culi-praat
Kreeg van C. een heel aardig boekje over gastronomie van Campania. Dank! Ik besteed daar binnenkort een dag aan hier.

Was eindelijk weer eens in de stad ("in Stad" heet dat hier), heel wat inkopen, zie morgen.

O ja! Hoorde dat als ik positief over een wijn schrijf, dat dan de dagen erna de schappen van die wijn leeg zijn...
Kijk, daar kunnen al die culinaire bellenblazers en andere kwaakhoofden een punt aan zuigen, toch?!
PJ, als jij nou eens naar een super gaat en dan aankaart dat ik enz etc. Doen we 50-50.

Kocht bij AH gerookte kipfilet, dunne plakjes bedoel ik, iets van Sweet BBQ, erg lekker (schappen morgen leeg...). En schreef ik al dat die gerookte biefstukworst (plakjes weer) ook erg lekker is? En kocht voor het eerst Beemster 30+ plakken (alweer). mooie fijne smaak.

En vandaag zo'n culi kwaker in NRC Next, dat hij zo moeilijk aan kerrieblad kan komen. Kijk, als ik dat in Groningen zonder probleem vind, dan moet je dat in Amsterdam (want die schreeuwers wonen natuurlijk allemaal daar) ook kunnen vinden


AH weer, tonijn carpaccio. Peperduur.
Smaak: ach. Niet slecht, maar subliem is anders.
Op een stukje wat witte truffelolie: mooi!
Zwarte truffelolie erop is weggegooid geld.
Nou ja, mooie nasmaak, dat wel.

En verder tot slot want het is al laat
Zie Huis de Beurs, in het midden, live hier (alle links hier in een nieuw venster). Dank PJ.

Over de afbeelding hieronder, Kuifje:
Ja die is ook mooi!
Ben je al in het museum geweest, dat is erg de moeite waard.
Zie hier.

Nee, nog niet, en trouwens enorm lang geleden dat ik in Louvain la Neuve was, toen het net was gesticht (als Waalse tegenhanger van de Vlaamse universiteit van Leuven).

En het is waar, de Fransen eten alles.
Ik sprak ooit een bioloog die beweerde dat de trekvogels boven Frankrijk hoger gaan vliegen.
Slimme beestjes dus het zou best wel eens waar kunnen zijn.

Ja, die hoogzitten worden ook steeds hoger.

Van Île de Ré herinner ik me nog een cave cooperative, waar hele vieze mousserende rosé gemaakt werd. Maar daar kwamen we thuis pas achter, in die cave smaakte ie goed dus twee doosjes mee etc.
Groet,
P.



Die bruine baardaanzet en die haren op z'n armen, dat is grandioos.
En die vrouw, dat is Biance Castafiore!

En ik moest in ene aan twee dingen denken, tegelijk, maar die niks met elkaar te maken hebben. Vreemd.
Rumble in the jungle hier en The Concert for Bangladesh.
Ravi Shankar hier (die tabla-speler lijkt trouwens verdacht veel op de vader van Felipe Massa, maar dat zal wel toeval wezen).
George Harrison hier en Wah-wah hier.
Ringo Starr, It don't come easy hier. Prachtig.
Eric Clapton (guitaar solo) hier.
Dylan  hier en hier.

(Het complete concert hier.)

Hoe kom je daar nou op, op die twee dingen tegelijkertijd?. Zelfde tijd misschien?
Geen idee.


Doei, en handjes boven de dekens!