zaterdag 22 september 2012

Hamburger, truffelolie en vloerbrood



Gisteren

Gisteren dus naar die geheime plek in Groningen, iets waar ik nog nooit geweest was, het culinair publicistendom kent zijn bergen en dalen: McDonald's. Nee, nooit geweest in m'n hele leven niet.
Een keer op Schiphol snel wat bij Burger King gegeten, en dat was tragisch slecht. Zo'n broodje wat aan je verhemelte plakt, een hamburger kleiner dan het broodje, en een theelepeltje ketchup op dat hamburgertje, thats all.

Was dit beter? Ja. Was het goed? Nee. Prijs? 1 €, thee 1 €, dat mag natuurlijk weer wel.
Op die plaatjes zie je allemaal van dat "beleg" op die hamburger uit het broodje steken, maar op mijn hamburger zat zo goed als niks. Zie boven.
Smaak: niet slecht, wel erg fast food (zoetig broodje).
Raar dat je enkel een broodje met sesamzaad krijgt als je wat duurdere dingen neemt.
Voorlopig gaat er niks boven die hamburgers van die diner Route 66 achter het CS in Utrecht. Snijvlak broodjes even op de bakplaat!


Inkopen.
Erg lekker brood (wel met sesam!). Echt vloerbrood, geen AH (of vul maar in) nep.

Schuurspons

Gisteren was ik bij Kamphuis, hier (alle links hier in een nieuw venster).
Daar geef ik elke maand 60 € uit of zo.
Kocht er laatst een schuurspons, zo'n grote grove. Een keer gebruikt en de volgende dag lag er een klomp roest op het aanrecht. Ik beklaag me daarover (naast een forsche aankoop), nee, die spons (1 €) moest ik toch laten zien.
Goed gisteren dus. Nieuwe wetstang, € 45, en zo'n deegroller zonder handvaten (zie hier),  maar nog niet betaald. Schuurspons. Nee, dat doet u fout meneer. Die moet u goed uitschudden na gebruik.
Ik zeg Mevrouw, op de eerste plaats heb ik 30 jaar als kok gewerkt (gelul) en nog nooit heb ik ook maar één verroeste schuurspons gezien (geen gelul). En B met uitschudden krijg je een schuurspons van binnen echt niet droog.
En die deegroller, u weet waar u die kwijt kan mevrouw. En ik de winkel uit.


Witte truffelolie, dus er komt weer een truffelolieproeving aan.
Èn een olijfolieproeving want ik kreeg van die Spaanse winkel mooie.
Èn een zoutproeving want dat werd tijd.
Dacht dat ik dat al had gedan maar ik kan niks vinden.

Varia

Weer allemaal mooi spul aangekregen van de Spaanse webwinkel (hier), morgen kom ik daarop terug. Weinig tijd vandaag. GP2, Formule 1 (classificatie; mooi resultaat), vrij veel achterstallig werk, nieuw Dirkjan album gelezen (die McDonald's is op de begane grond van het Stripmuseum), en uitgebreid koken: gestoomde met paddo's gevulde omeletjes.

Had het met iemand over deze auto. Citroen Maserati. Fraai hoor...

En met PJ had ik het over dat heel erg grote vliegtuig, (grootste van de wereld?) een houten watervliegtuig wat nooit heeft gevlogen, hoe heet die ontwerper ook weer. O ja! Howard Hughes. Zie hier. Zie ook punt 6, d@1e kluizenaar, en punt 7.
O wacht, dat ding, The Spruce Goose, heeft één keer gevlogen. Zie hier en hieronder.