donderdag 20 december 2012

Komijnekaas, paprika, kriel



jaar bestaan we vandaag!
Met 382.453 pageviews...
En 2.315 berichten...
Vanaf 21 december 2007...
Uhh, meer want ik heb pas statistics vanaf mei 2008

Gisteren,

en dat is dan meteen mooi het -donderdag- ongepubliceerd recept.
Krieltjes en puntpaprika in komijnekaassaus.
Zie de foto hieronder. Vóór de kaassaus erop gemaakt. Tweede foto vergeten...

Olijfolie, sjalot, geel mosterdzaad... Laat koelen.
Kriel door olijfolie gehutst in de niet al te hete oven. Af en toe omroeren.
Maak de kaassaus, op dezelfde manier als Duitse Käsesuppe, maar dikker.
Witte wijn (Elzas of zo), kaas erin raspen, tegen de kook aan laten komen.
De kaas lost niet goed op, dus daarom gaat er maïzena door, net als bij kaasfondue.
Breng op smaak met Kirsch, Colman's mosterdpoeder en -versgemalen natuurlijk- witte peper.
Kleingesneden paprika over de kriel (die bijna gaar zijn), saus ervover en gratineren maar.
Serveer met citroen.


Mail en zo

Vis op zijn best hier (alle links hier in een nieuw venster).

Ik schrijf die peperjongens (hier; recepten hier) Waarom heb je paprika's in alle kleuren maar zijn puntpaprika's altijd rood?
Antwoord Er zijn wel degelijk andere kleuren punt paprika, namelijk groen, geel en oranje, alleen halen die nooit de regulieren winkel,,, Het bekende verhaal!

Slurp hier.

Loek.

Maarten, de post vandaag: “Ik had gisteren  een pakje bij me, maar ik kon de brievenbus niet vinden en heb het teruggestuurd”. Ik: “Wanneer wordt het nu bezorgd?” Hij: “Ik heb het retour afzender gestuurd”.
Klopt dat??? Is dat die Groninger worst geweest?
Als ik boeken bestel of ander spul, gaat alles goed, het lijkt wel of ze zulke dingen flikken met particuliere post. Nou laat ik de boom naast de voordeur maar snoeien, want het wordt een ergerlijk gedoe en ik heb al een ervaring met zinloos klagen bij die post.
Verdorie.

Ik zeg Ja, en waarom ziet die vent die brievenbus dan niet?

Omdat de brievenbus achter dat boompje zit! Ik vroeg het hem ook, maar hij fietste door en toen ging hij bij het boompje staan kijken: “Ik zie die brievenbus niet” sprak hij.
Morgen vergaat de wereld en daar zullen, hoop ik, de postbodes ook wel bij horen!  Ja toch, niet dan?!


Inuït (eskimo) huis
Dank PJ.
Eskimo mag je niet zeggen want dat is een Indiaans scheldwoord.
"Rauw vlees eter"

Planning

Vandaag mie, golden mushrooms (hier), coquilles, Chinese rijstwijnsaus
Vrijdag (want geen tijd voor Groningen) Quorn, taugé, tortilla.
Zaterdag eendeborst, de rest van die kriel, mesclun.
Zondag gemengd paddosoep met rijst erin en gepocheerd ei.
Maandag maïs, blauwschimmelkaas en uienringen in beslag gefrituurd.
(dinsdag Huis de Beurs open!)
Woensdag ragoût van kreeft en champignons, in van die vol-au-vent bakjes.
Donderdag kippenbouillon getrokken met Chinese gedroogde dadel erin, en lelieknoppen en zeewier, en daar die zwarte gedroogde tofu ("tofu cakes") in opwarmen.
Zaterdag runderstoof met gedroogde limoen er in, met pasta en soepgroenten.
Zondag omelet garnalen/spek, met van die rijsttorentjes (ik kocht van die bakjes waarmee je ze maakt) en courget.
Maandag roti met lotuswortel en panir.
Woensdag mosselen gekookt in Palm, met friet en eikebladsla.
Zo.


Hoogdalem, Huis de Beurs
Dank PJ
Aan die stang hing vroeger een gordijn,
en daarachter zaten de graanhandelaren met hun liefjes


Flammenkuchen

Dat at ik dinsdag in café restaurant Hooghoudt. 
Foto's willen niet uit de camera komen dus zie hier.
Elzasser pizza.

Geitenkaas, spekjes, iets wat ik vergeten ben en ruccola. Lekker. Combi spek / lichtzure kaas!

De kaart is er wel erg van pijnboompitjes en garnaalkroketjes...
Ze hadden er Arretje's cake met witte chocolade, banaan uit de oven, pecannotenijs en toffee saus...


Het Laguiole kelnersmes van PJ

Bij AH hadden ze Château Moulin Rompu, maar op het kaartje stond Moulin Rouge...

Enfin.

Op naar de volgende vijf jaar!