zaterdag 5 januari 2013

Blokjes












Ik dacht dat ik de eerste keer dat ik er over schreef, al had laten horen, dat zo’n bouquet garni blokje toevoegen een vrij dubieuze actie is, maar het is lekker! Ik ben zelf zeer voor het hanteren van “eerlijke spullen” en die blokjes gebruik ik niet elke dag en verder ben ik niet zo streng in de leer, althans op dit uur van de dag ben ik dat niet. Op het uur dat ik vroeger bereid was tot lange discussies, lig ik nu al lang plat.
Maar begrijp ik iets niet?? Als ik ergens helemaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal niet tegen kan dan is dat tegen (door een of ander iemand) opgelegde regels. Ik heb daar volkomen maling aan. Zelfs een mevrouw uit Zeeuws Vlaanderen, die denkt dat ze mij iets nieuws vertelt, kan van mij de boom in. Verder kan ik niet tegen mensen die zichzelf al te serieus nemen. Een en ander werkt wel eens ten nadele van mijzelf, zo heb ik in de loop der tijd ervaren, maar ik denk niet dat ik nog verander.












Ik zie de postbode aan de overkant, ben benieuwd of hij die worst bij zich heeft.
[...]
De hond zat in de hal naast de brief en het leek of hij het adres zat te lezen, maar de worst zat erin: hij is dus aangekomen! Ik moet even weg en zo dadelijk ga ik hem proeven!
[...]
Heerlijke worst! Proef ik kruidnagel? Heerlijk!

Ik heb even gauw drie van die smerige kruidenblokjes in een enveloppe gedaan en aan Maarten opgestuurd.

Hieronder het antwoord van Jeroen.
Loek, regenwater op zich heeft geen invloed, maar wel als de oesters in een rivier uitmondend in de zee liggen. Je krijgt dan te veel zoet water bij hevige langdurige regen. Dat maakt het dat je ziek kunt worden, volgens de gasten daar.

















Mayonaise: kamertemperatuur is mij geleerd! Heel belangrijk voor ingrediënten die nodig zijn om mayonaise te maken: kamertemperatuur! Wellicht overbodig om te melden, maar als je een recept opschrijft waarvan je veronderstelt dat het nog onbekend is voor de lezertjes, dan moet je zeker ook melden dat het belangrijk is dat de dooier enz. kamertemperatuur hebben. Ik geloof dat Marieke dat vergeten is te melden.

Groeten, Loek