woensdag 6 februari 2013

Vinkenlap, longhaas, jodenhaas



Ik hou het kort want het is al 8 uur en ik heb griep.

Vinkenlap, longhaas en jodenhaas

Voor eens en voor altijd, en probeer maar eens een site te vinden waar het correct op staat.
Vinkenlap (hierboven) is bavette.
Longhaas is onglet.
Jodenhaas is jumeau.
Slotlap is hampe.

Link hier (alle links hier in een nieuw venster). Wel goed, maar dat rijtje hierboven kennen ze niet.

Foodlog hier. Hoop gekwaak en weinig feiten, zoals altijd.

Loek

Je probleem is overduidelijk.
Je doet het simpelweg niet zoals voorgeschreven. Exact zoals voorgeschreven.
En als je dat niet doet, dan lukt het niet, en dan lukt die pasta friuta ook niet.
Twee aardappel op een ei en een kaas.
Beslag van maken met melk.Op laag vuur op een vlamverdeler.
Als de rand wat begint te stollen een deksel erop.
Als de hele bovenkant gestold is hoog vuur zonder deksel.
En net zolang laten staan, niet bang zijn!, tot ie los komt. Niks forceren, gewoon heel voorzichtig proberen.
Los = draaien en op half hoog vuur de andere kant bruinen.


Ik had gedacht dat die spaghettoni wel wat dikker zouden zijn.
Dat moet ik gaan vergelijken met spaghetti en spaghettini...

De slaperige plofkip hier.