woensdag 13 maart 2013

Chili

















Goedemorgen Maarten.
Een tijdje geleden had jij het over een of andere pruimentoestand in een potje, gekocht bij de Chinees?? Enfin, ik was bij de Chinees en zag geen enkel potje met iets van pruimen erin en uit kwaadaardigheid kocht ik toen maar een potje chilipasta met basilicumblaadjes in sojasaus. Thuisgekomen, vond ik die blaadjes rommelig in die saus liggen. Gisteren maakte ik een  soort rijstgerecht: beetje spekjes, beetje gehakt, peper, geen zout, sjalot, ui, courgette, paprika, Knorr blokje bouquet garni, witte wijn en die rijst dus en deed daarbij een schep van die chilipasta: heerlijk!!!

De hond vloog me zowat aan, dus die heb ik ook gegeven.

Toen ben ik bij Yvonneke, die culinair hoog wordt aangeschreven, een bakje gaan brengen en daarna ben ik weggegaan. Yvon stond vanmorgen 2x op mijn voicemail: ze had het heerlijk gevonden, wilde het recept hebben zo lekker had ze het gevonden, het smaakte zo on-Hollands: een beetje Thai, een beetje Italiaans… Enfin, als je een hap van die chilipasta neemt, moet je met die vrieskou meteen met open mond uit het raam gaan hangen, want de vlammen slaan je keel uit, maar dat kan je zelf bepalen.
Ik heb het zojuist zitten eten op een dunne omelet met lekkere belegen kaas, heerlijk  Vergat nog te zeggen dat ik ook platte peterselie op die rijst had gedaan.

Groeten, Loek