zaterdag 16 maart 2013

Piano

















Dat potje hierboven, die foto die je me stuurde, dat is zoals ik al zei iets heel anders dan wat ik kocht.
En hierboven, daar zit lijkt me geen basilicum in.

Omdat ik altijd naar De Betere Zenders kijk en luister, had ik gisteren omroep MAX aan staan, ik heb er tenslotte de leeftijd voor. Een tijdje geleden om half 6 of zo hadden ze (want ze zijn best wel een beetje gek! en met de tijd meegaand bij die omroep) in de studio een pianoleraar die een vrouw zocht. Vanwege Valentijnsdag natuurlijk! In de studio zaten een stuk of 10 vrouwen die op zijn oproep gereageerd hadden. Je werd niet vrolijk van die”meisjes”, maar ik verdenk dan meteen Jan Slagter ervan dat hij een paar fatsoenlijke “achter heeft gehouden.
Wat komt er altijd voor in het eisenpakket van de dames en de heren op zoek naar een partner? Hij/zij moet spontaan zijn! Ik vraag me af wat ze bedoelen. Moet iemand ineens gaan gooien met dingen, of van het schuurtje springen, gaan schelden of pootje hakkelen, of schieten (zie die blade runner). Het lijkt mij dat je beter af bent met een type dat een beetje nagedacht heeft!
Die dames gisteren, aan wie zelf niets spontaans te ontdekken viel, wilden ook weer een spontane man. Er zat één redelijk ogende, een beetje vrolijke, vrouw bij. De presentators en het publiek in de studio dachten net als ik dat de pianoman voor die vrouw zou gaan. Bij het horen van die mening kreeg de rest van de kandidates meteen de gezichtsuitdrukking die ze waarschijnlijk al zo’n jaar of 30 op hun hoofd hebben: een teleurgestelde, chagrijnige, valse kop.
De pianoman moest steeds met twee vrouwen in gesprek om na een half uur zijn keuze te laten horen. Hij vond het, denk ik, te doorzichtig om meteen de enige aardige vrouw te kiezen. Hij zei dus dat hem het kiezen moeilijk viel en dat hij twee vrouwen leuk vond, hij wees naar die aardige vrouw en naar een pinnig type dat guitig probeerde te kijken. Hij moest er één kiezen en hij koos voor dat pinnige ding. Ze gingen dansen op het lied “She”, de vrouw sprak onderwijl fanatiek op de man in en  torende boven hem uit.
Ik hoop voor de man, dat hij na afloop SPONTAAN voor zijn piano heeft gekozen.
Groeten, Loek