maandag 8 april 2013

Pangasius, asperges, dadelbrood



Pangasius stomen

Pangasius, verse linguine, puntpaprika

Pangasius is een vis met niet echt veel smaak maar hij is wel stevig.
Ideaal voor dit gerecht dus.

Olijfolie, puntpaprikastukjes..., uit de pan.

Olijfolie, sjalot, lombok, knof...
Witte wijn, laurier, za'atar...


Een pangasiusfilet inwrijven met flink Pesto Calabrese (of Pesto piccante).
Andere filet erop, stomen.
Een fanstastisch idee, dat met die pesto, al zeg ik het zelf. Heerlijk!
Gaan we ook eens doen met groene pesto.

De linguine ("Verse spaghetti" bij AH) koken en afgieten als het uitkomt.

Zwarte olijven en gedroogde tomaat (in kleine stukjes) uit de olie bij de saus en de paprika en de pasta erdoor..

Klaar.


Paprika met ei

Paprika met ei gevuld, aardappelkroketten, tomatensaus

Halve paprika's vullen met gekruid losgeklopt ei, met wat peterselie erdoor.
Goed kloppen zodat er luchtbelletjes in zitten, dan rijst het wat, net als cake zeg maar.

De tomatensaus maakte ik met gember.

Paprika inkwasten met olijfolie en bakken in de oven.

Verder hierover niks te melden, behalve dat het natuurlijk lekker was...


Culinaria

Eerst die asperges maar even.
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster).

Het begin is een opeenstapeling van ontzaglijke flauwekul.
Daarna die hooiham, dat is mooi, maar je moet dat hooi nou ook weer niet gaan overdrijven met hooithee en zo...

En die asperges "koken in zo weinig mogelijk vloeistof", dat ligt er nog maar aan.
Als je eerst een fraaie bouillon van de schillen en de kontjes hebt getrokken, dan mag je wel vijf liter gebruiken...

Las wat over Yvette van Boven, "Kookboekenschrijfster en restauranteigenaar".
Die Ottolenghi-truus had sumak ontdekt, goh!
"Sumak koopt u bij de Arabische winkel".
Bij de Turk heet dat.


Dit is dat dadel-amandelbrood.
Blijken ze gewoon bij AH te hebben (bij de kaas), en ook met vijgen en met gedroogde pruimen.

Arretje's Cake zie hier.
Als het is geopend, dan moet je het eerst opslaan (Bestand > Opslaan als...). Idem dito als je niet de eerste pagina ziet maar enkel rare code. Daarna op dat opgeslagen bestand dubbelklikken en dan met de muis rechtsonder of rechtsboven (en daarná eventueel ook links) op de pagina's door dat bestand "bladeren". Een beetje met de muis in de hoeken rondrommelen (alleen bewegen, niet klikken), en dan zie je wat ik bedoel. Klikken als je wat ziet omkrullen.
Je moet wel de Flash player hebben.

Ik heb, om te testen, ook een epub erop gezet, iets uit de InDesign cursus.
Zelfde verhaal, eerst downloaden, ook al zie je enkel rare code.
Zie  hier.
En om dit te openen heb je Digital Editions nodig, mooie Adobe freeware waarmee je epubs kan lezen.
Zie hier.


Een hele mooie Chianti.
Mooi hout.
Dank T!