zondag 14 april 2013

Weldon


Dessert in een dubbelbed

'Runderlappen en niertjespastei in deeg gestoomd' zei Esther, 'met champignons en oesters en de saus die eruit druipt. En aardappelpuree en gegratineerde bloemkool, helemaal goudkleurig en nog sudderend bovenop, en stukjes groen steel beneden op de bodem waar de saus dunner en boterachtiger is.' 'Hazensoep,' antwoordde Alan, 'met verse broodjes en hopen boter. En dan gebraden eend en gebakken aardappels uit de oven, en grote groene erwten. Gevolgd door warm appelgebak en kaas en biskwie. Brie zou ik zeggen, net op het juiste punt van weglopen, met die lichte en wonderbaarlijke smaak van iets op de rand van bederven. Iets waarvan je de verdenking kunt koesteren dat het rot is, maar je weet dat je er toch van mag eten.'
     'Ik zou appelgebak nemen. Je breekt door de korst heen en daaronder is het sappig. Chocolade-mousse is lekker, natuurlijk, met gehakte walnoten bovenop. Met slagroom, op smaak gebracht met wat rum.'