dinsdag 2 juli 2013

De pers, en inkopen



Hertog Jan kaas.
Kaas dus, met Hertog Jan bier gemaakt.
Limburgs.
Erg lekker, maar heel moeilijk te beschrijven.
Erg fijn in ieder geval. Complex, jaja.
Iemand zei Het smaakt niet kazig.
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster).
Uhh, deze en ook die volgende kaas besprak ik al eerder, zag ik later...

De pers van de afgelopen dagen nu

De culinaire pers dan dus.

Eetsnob

Sardientjes-salade hier.
Kabeljauw-appel hier.
Oosterse kabeljauw met prei en geitenkaas: nee. (Uhh, je kan natuurlijk een Google doen op eetsnob + oosterse + kabeljauw; als ze hun zaakjes op orde hebben, dan vind je het wel.)
Spinaziesalade met spekjes en mosterddressing: nee.
Crumble met anijsroom krijgt the benefit of the doubt. Zie en oordeel hier.

Heel aardige recepten / ideeën, voor zover ik ze liet passeren dan dus.


Venlo's brood.
Smaak heel redelijk, iets te luchtig baksel.
En trouwens: uit de elektrische oven.
Dus de bodem niet doorgegaard, want geen vloerbrood.
"Vloerbrood". Zie het patroon op de onderkant.

Culinaire Nieuwsbrief

Zaden, en ook ontbijt hier.
"Eet jij zaden voor je gezondheid?" vroegen ze.
-"Nee, maar mijn vrouw wel!"

Pepermunt, en zomer-eten hier.

Zaad of geen zaad: heel erg aardige items, verdomd.
Nagedacht en -goed!- bedacht.

En aardappelen, en 3#"$)?¸ñ%;½«¢*{£¸°! het is weer ramadan hier.

Foodies magazine

Zie hier.
25 keer niks, en die BBQ papzak heb ik gisteren al afgebrand.


Loo
Echte Loo
Loo Véritable
Fantastisch lekkere kaas.
(Die monniken hebben geen website.)
(Gelijk hebben ze. Dat heeft die kaas niet nodig...)

Zestz

Kattencafé nee. (Uhh, je kan natuurlijk ook hier weer een Google doen op zestz + kattencafe... Zoek het maar uit met je katten... Honden, alla...)

Okinawa-dieet, nou vooruit, zie hier.

Tweede stadsbrouwerij Rotterdam nee, en dit hier natuurlijk al he-le-maal niet!

En lazer op met je eetbare insecten, en ook met zo'n soft foodlog thema als dit hier, en Goh! Wat interessant hier! Like wow man!

Of "Een hiphop label opent koffiebar op de Wallen", flikker op en verzin wat interessants gristus...

Maar zie, afgezien van die Discosoep, hier.


Longan.
Onder: een gepelde.
Heerlijk!
Varia

Slurp! hier.

PJ over Bouillon!
Dag,
Heb het blad wat doorgeneusd.
Heel interessant, veel meer dan alleen maar over koken sec.
Artikel van Pek van Andel over toevallige vondsten door serendipiteit ook leuk. Heb wel eens contact met hem gehad vanwege mijn interesse in toeval. Hij woont even buiten Feerwerd.
Artikel van die Belg die al weer jaren in Spanje woont en daar veel kookt, ook leuk en informatief.
Dus ben benieuwd.

PJ: je verhaal over de hoerenbuurten komt een dezer dagen.
Zag al iets aardigs trouwens.
Hardewikerstraat.
In Utrecht is de hoerenstraat de Hardebollenstraat.

En nu onze jaarlijkse grote prijsvraag!
Wie kan hier iets interessants vinden?!?!?!
Stuur uw antwoord in en maak kans op een all in(!!!) weekend met, naar keuze, Janneke Vreugdenhil of Joel Broekbaard!

Uhh, enkel culinair hoor.
Ja, Jezus, oehoe!...


Het koken van die varkens-oren en -staarten laatst.
Mooie foto trouwens, mooie kleuren...

Geklets

tot slot

Zie hier.
God wat een gekwaak.
Fregola sarda dat is zo groot als flinke erwten, Truus. Niks formaat "couscous".
Je schrijft er over, maar hebt het blijkbaar nooit zelfs maar gezien. Maar wel kwaken.
"Het lijkt op broodkruim", Jezus, de domheid...

(Heel erg lekker trouwens, fregola sarda, dat wel. Met kokkels...)

En zie hier.
Daar begin ik ook heel erg moe van te worden.
Alsof elke niet-biologische kip er zo uit ziet.
En alsof we niet gewoon zelf mogen uitmaken wat we wel of niet eten.
Alsof een of andere godsdienstige schift dat voor ons uitmaakt.
Terreur heet dat. Macrobiodynamischfascistische terreur.


(Zo. Nou die vegetarische crypto-pot weer...)