maandag 1 juli 2013

Venlo culinair (2)



Aspergekroketten met Limburgse mosterd
Limburgs Museum, Venlo

Dronk thee op een terrasje, € 1.85 met een lange vinger in een glaasje advocaat en een lekker wafeltje.
Vergelijk dat nou eens met die Starbucks ellende... Vieze thee daar ook trouwens.

Las in de VK een artikel over zout. Inca bron zout. Geen idee.
En dat ze in Zuid Europa zout op de sla doen ("salade" komt van sal, zout). O ja, dat was ik vergeten. Smaakt wel lekker. Deed het s' avonds ergens waar ik at en waar ze goed zeezout hadden. Lekker. Op simpele salade: sla, ui, tomaat. En knof natuurlijk.

Menukaart museumcafé Limburgs Museum.
* Zak friet met mayo. Kijk. Daar kan het Rijksmuseum een voorbeeld aan nemen.
* Koffie met slagroom, bonbon en Venloose likeur. Het enige wat ze in het Rijksmuseum aan alcoholica hebben is uitermate gore wijn.
* Zeven soorten bier, zes soorten wijn, sterke drank...


* En die aspergekroketten dus!
Lekker hoor.
Mooi fris van smaak, iets curcuma erdoor.
Super krokante korst.

Leuke museumwinkel ook, als dat ff tussendoor mag.
Fossielen, kopieën van oude vuurstenen en smeedijzeren gereedschappen, en van oud glaswerk en aardewerk.
Veel Limburgse kookboeken, asperge-kookboeken ed.

Thee die ik bij de Brasserie kreeg, hierboven.
Met amaretto, slagroom, koekje én chocola'tje,
€ 2-.


Kijk, dat is nog eens paling.
In Noord Nederland zie je enkel die sprieten die rechts liggen...
Ûberhaupt heel veel soorten gerookte vis in Venlo te koop.

In dat Limburgs Museum ook een aardige afdeling oud keukengerei.
Zie het museum hier (alle links hier in een nieuw venster).

Limburg, zie hier.
Vanaf het terras van De Brasserie.

Kocht Venlo'se ham.
Zie de volgende foto.
Ham van de punt of zoiets.
Lekker zoet-zout zeg maar.

Kaas gekocht.
Hertog Jan kaas, met dat bier gemaakt dan dus. Mooie fijne smaak. Redelijk subtiel.
Loo trappistenkaas uit Belgisch Limburg. Een erg fraaie smaak. Vol en breed. Heel mooi.


"Pannekook mit prei, wörtelkes, spekske, petetjes [patatten], paddesteulkes en as se wild [als je wil] auk mit kiës" [met kaas].

At trouwens de laatste avond een culinaire pannenkoek met spek, uien, champignons en kaas.
Uitstekend en goedkoop.

(Ik vergat gisteren, bij die tekening van Herman Brood in het gastenboek van het Stationshotel in Venlo, te melden dat dat gastenboek bulkt van de BNners.)

Limburg, zie hier.
In dat Stationshotel.