donderdag 12 september 2013

Spinazie
















Zit ik nog in dat kwieke huishoudboek te lezen. Blijkt die Peg Bracken dat boek niet helemaal gevuld te hebben met huishoudtips. Er staan ook recepten in, waaronder een Syrische Pecansalade voor 8 personen. Ik snap het recept niet goed.

1½ theelepel zout
8 à 10 uitjes
1 kilo spinazie
4 el olijfolie
4 el citroensap
2 ons gemalen zoute pecan-noten

Hak de spinazie op mondjesmaat, strooi er het zout over en kneed met de hand het zout erdoor. Hierbij ontstaat enig groen vocht, dus knijp de spinazie droog. Doe er dan de gesnipperde uitjes bij (en dan kunt u de zaak in de ijskast zetten als u wilt en daar urenlang laten staan). Als het eten klaar is, doet u er de olijfolie, het citroensap en de noten bij, schudt de zaak dooreen en dient het op.

Wat een vreemd recept, kan ik me nou niets bij voorstellen.

Dag, Loek