vrijdag 4 oktober 2013

Culinaire mail



Barbara Stok
 Zie hier en hier

(Uhh, weer op de 900+ per dag, uhh zeg maar 1.000 min, hier, kwa bezoekers en na een kleine dip)

Eetsnob

Herfstsalade met blauwe druiven hier (alle links hier in een nieuw venster).

Watermeloen-feta salade hier.

Tortilla-pizza hier.

Paksoi met kip  hier.

Salade rosbief en blauwe bessen hier.


(Grote panelen op straat, veel verkeer, lastig te fotograferen...)
(Zie de een-voor-laatste) 

24 Kitchen

Courgetkoekjes hier.

Courgetsoep hier.

Pastasoorten hier.

Cannoli hier.

Italiaanse recepten hier.

Dierensoezen hier en hier.


America's test Kitchen

Polenta, kip en nog veel meer hier.

Kip, omelet en nog veel meer hier.

Palmkool, maïs met garnalen en nog veel meer hier.

Cake, en "fat sandwiches" en nog veel meer hier.

Bananenbrood, en spruitjes en nog veel meer hier.
.

Culinaire Nieuwsbrief

Garnalen, aubergine en een stel recepten hier.

Stoofperen, Boursin en een stel recepten hier.
.
Bimi, kaas en een stel recepten hier.

Mandarijnen, eekhoorntjesbrood en een stel recepten hier.


Diversen

Pompoensoep met geitenkaas en zie het menu links hier.

Nieuwsbrieven Bordeaux Wijnreizen hier.
En daar Slurp! maar meteen achteraan hier.

Culiblogs hier.

Recepten van Nescafé (niet mét Nescafé) hier.

Foodies hier.

Jumbo, Oosterse garnalen hier.

Kokswereld, Patisserie hier.

Vanilla nieuwsbrief hier.

John West nieuwsbrief hier.


Knack Weekend

Eieren hier en hier.

Mosselen hier.

Pompoen  hier.

Tig recepten hier en hier en hier en hier en hier.

Kiwibessen hier.


Zest

Vlees óf champignons hier.

Kokosbloesem-suiker hier. Dat is een marketingterm, dat heet gewoon kokos-suiker en de betere Turk verkoopt dat. Bloesem eraf snijden en er een emmer onder hangen. Sap inkoken. Net als voor gewone palmsuiker en dadelsuiker.

Allemaal hier gejat hier.


Tot slot

Voor als je de slaap niet kunt vatten.

Foodlog hier.

Florine Boucher, het vlees-, uhh, groente geworden culinaire kwekvrouwtje, hier. Ik al blij dat ze weg was, nee hoor, terug...
"In de regel onderscheiden we de blokvormige paprika’s, die beschouwd worden als groente, en de puntpaprika’s, die aangemerkt worden als specerij". Dikke Hochstapler-praat. Hoor mij eens veel weten.
"Met de opkomst van Turkse en Marokaanse [Marokkaanse, ja] winkels in Nederland waar het assortiment groenten veelzijdiger is dan in supermarkten". Kletskoek. Anders, jawel, maar zeker beperkter.

Kwaak! Kwaak!

Ein Hochstapler ist eine Person, die mehr scheinen will, als sie ist, indem sie einen höheren gesellschaftlichen Rang, eine bessere berufliche Position oder ein größeres Vermögen vortäuscht, häufig in der Absicht des Betrugs.
Häufig machen Hochstapler von sich reden, die ihre Umwelt über einen längeren Zeitraum zu täuschen vermögen, etwa wenn sie, ohne aufzufallen, als Ärzte oder andere Experten tätig sind. Mundus vult decipi (Die Welt will betrogen werden) – unter diesem Motto schaffen es Betrüger immer wieder, die Leichtgläubigkeit und das Vertrauen ihrer Mitmenschen auszunutzen. Trotzdem genießen sie gewisse Sympathien, wenn sie als moderne Eulenspiegel auftreten, die Missstände aufdecken oder die Geldgier ihrer Opfer entlarven.



Wordt vervolgd...