dinsdag 29 oktober 2013

Mail



Lomo (lende), AH, Lekker spul.
Lomo, Spanje,  dat is -zeg maar- het vlees in één stuk van de koteletten af gesneden.
Zeg maar de ossenhaas van het varken.
Dit is worst van lomo, maar lomo wordt ook veel vers, in "filetes" gesneden, verkocht bij de slager.
Koteletten zie je (klassiek) alleen van lam.
Er bestaat ook chorizo van lomo; zie hier (alle links hier in een nieuw venster).



Nieuwsbrieven


Culinaire Nieuwsbrief

Kastanjes hier.

Beukenzwammen hier.

Wild en groente hier.
Wild en wijn hier.


Ook al lang geleden. Zie hier.
Ik schreef een paar keer dat die vego's en die gezondo's zoveel klaargemaakt spul eten.
"Seitan naturel", welnee...
Kerrie, gember, paprikapoeder...
Of koop eens gerookte tofu; je zoekt je ongelukkig naar naturel tussen al die flauwekul-tofu.


24 Kitchen

Appels en peren hier.
Recepten met appels hier.
Appel-gelul hier.

Nieuw! Crazy Pea hier. Oehoe, Janneke! Oehoe!

Pastinaak hier. Oehoe!

Pastalogie (met fout in de pagina) hier.

Italië (niet zo duidelijk allemaal) hier.
Andere on-line nummers hier.


Berberis (barberry, Berberitze), bij de Betere Turk.
"Zurebessen", en zuur zijn ze.
Je schijnt er lekkere zoetzure saus voor bij varkensvlees mee te kunnen maken.


America's Test Kitchen

Broccoli-kaassoep hier.
(Ik kijk hier niet zozeer naar de inhoud van de recepten bij deze lui, maar ik publiceer díe welke ik "Amerikaans" vind. "Focaccia met rozemarijn" of "Marokkaanse kip" en zo sla ik over.)
(Zie een hele aflevering waar ik niks uit haalde hier.)

Taaie koekjes (soort bitterkoekjes?) hier.

Pompoenbrood, enorm lekker altijd, hier.
Maar kook de pompoen altijd in grove stukken + schil en pitten.
Veel meer smaak, en bespoten is het toch nooit.

Karamel-appels hier.


Vijgenjam uit Iran, bij de, jawel, De Betere Turk.
Zitten hele vijgen in.
Zie het volgende plaatje.

Eetsnob

De gebakken peren hier.
En hier.
Bedoeld is gebakken stoofperen (in partjes) en dat is inderdaad heerlijk. Net als van kweepeer.

Toast (nou ja, sjieker dan) met paddo's (wat wel wat spannender mag hoor) hier.

En die kip met pastinaak van je, die stuur je maar naar Janneke.


Foodies

Taarten hier.

Een compleet nummer hier en lazer op met je slow food


Lekker hoor, 's morgens in bed met de krant...

Kokswereld

Kokswereld legt het uit hier.

Gault Millau hier.


Foodlog
Lachen gieren brullen

Foodlog ontdekt couscous! Wow!
Kijk gauw hier!

Link naar Tsjakka-tsjoekka hier.

Nou ja, zoek het zelf allemaal maar uit hier.


Aduki!
Voor ijs!

Zest

Kookboekentrends op de Buchmesse hier.
En Kookboek van het jaar hier.

Volledige aflevering hier en veel succes ermee...


Weekend Culinair
De beste van allemaal

Fantastisch weekmenu hier!
En hier!
En hier!


Brabantse metworst
Ken ik helemaal niet...
Lijkt me theeworst-achtig

Los spul...


Maggi met Allerzielen hier.
(Mailing Maggi aan Hispano-Amerikanen)

Zeur-blog van Tivall hier.

Slurp hier.

Nieuwe website Deventer Koek hier.
Enorm lekker, verdomd...

De Werkbij hier.
Fan-tas-ti-sche zwarte boekweithoning!

Kappertjes hier.


Wit maïsmeel
Maïs-bloem zeg maar
Grove maizena...