vrijdag 25 oktober 2013

Restaurant Bordewijk



Ik hou het kort vandaag

Erg laat thuis

S berichtte me over Restaurant Bordewijk
Amsterdam
"Altijd goed"

Ik ging naar de site, maar ja, ik heb een erg goede virusscanner, want ik download dagelijks ZIPs en zo van cursisten, PDF's, EPUBs (ook een soort ZIPs!), DPSSE's, you name it.
Dus dat menu van Bordewijk kan ik niet bekijken. Want die gebruiken black hat SEO technieken en daar houden wij niet van, noch ik noch mijn virusscanner.
Zie black hat hier (alle links hier in een nieuw venster).
Zo van dat de Christelijke Geitenfokvereniging Achterkerk in witte letters op een witte achtergrond (niet gezien door de bezoeker, wel door de zoekmachine) "bmw tieten sex bier" zet.

Beetje onnozel om dat te gebruiken want A] je loopt het risico dat Google je eruit flikkert en B] bezoekers met een goede scanner kunnen je site niet zien, zoals ik het menu op de site niet kon zien.

Mooie test trouwens: "Heb ik een goede scanner?"
Ga naar de site van dat restaurant hier.
Als je dit hier ziet, dan kan je een betere scanner gebruiken.
Ik met een goeie zie namelijk dit hier of je ziet iets dergelijks.
Uhh, zoveel malware zit er niet in die site, het is meer interne link farming, maar daar gaat het niet om. Het gaat erom dat mijn scanner ontdekt dat er wat niet klopt, wat ook erger kan zijn dan het hier is.


De kaart

In het algemeen een kaart waarvan ik denk Duidelijk, simpel, recht door zee, en als ze dan ook nog goed koken dan kan het niet kapot.
En zo'n tent blijkt het te zijn, goed koken, want S eet er regelmatig, en is niet bepaald onnozel op dat gebied, in tegendeel. (S's analyse van Le Garage was perfect).

Voorgerechten.
1 is erg mooi, vooral die brioche, maar iha mag er wel wat duidelijker geschreven worden, en daarnaast vind ik iha dat je toch wat minder dingen algemeen bekend moet veronderstellen. Dat niet doen is toch wat elitair, en ik heb niet het idee dat deze tent elitair wil zijn. (B roept nu Onnozelaar! Juist wel!". Enfin.)
2 ook prachtig (er staat merguez).
3 Pissenlit = molsla, en bottarga = gepekelde harder-kuit. Maar wie weet dat? Weten al die lui die daar binnen komen wat pissenlit en bottarga en merguez (als ze het kunnen ontcijferen althans) en hummus en raket en pata negra en cinta senese (na lang geanalyseer van de tekst) en gougères (bezoekers van hier wel want ik had het er nog over enkele dagen geleden) is? Dat dacht ik niet.
En wat is "boter van keizerskot"?
En wat doen die "artisanale kazen" bij de voorgerechten?

Hoofdgerechten
Die kwartel met truffel "en crépinette" lijkt me perfect maar wie weet wat crépinette (crÉpinette, ja) is.
Trippa! Wow! Ik kom er aan!
Risotto nero, prachtig. Venetië.
Maar aub geen "tomaatjes" en geen "garnaaltjes".

En als het eten echt goed is (en dat schijnt het dus te zijn) dan zijn de prijzen heel redelijk, heel correct.

Nagerechten eet ik nooit.
Tegen die tijd wankel ik.
En ristretto vind ik eng, net als "warme financières". Geef mij maar ijskoude!
En "meringué" is fantasie-Frans. Net als chef de partie en dat soort kreten.