woensdag 6 november 2013

Gezeur



Bulgaarse pasta
Groothoeklens zat er nou eenmaal op dus die buitenste potten zijn vervormd
Alle drie erg lekker spul te gebruiken als vermicelli (ook in saus!)
Links soort grote couscous of kleine fregola
Midden overheerlijke vermicelli (neemt mooi smaak op maar houdt óók eigen smaak)
Rechts yufka, gebakken stripjes filo

Doodmoe

word ik van die man, die Marc van Dinther. Uhh, Mac van Dinther. (PC van Dinther, hahahahahaha!)

Dinsdag + woensdag bij mekaar in de Volkskrant vijf pagina's vol geneuzel afgezien van een half pagina groot onsmakelijk portret ook nog.

Eerst over kookboeken, nou ja over de Kookboeken7daagse.
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster).
Het ultieme verenstekers-festijn. Vergeet de vaseline niet jongens!


Op die Bulgaarse hap had ik Bulgaars gepekeld lupine-zaad.
Was niet zo enorm, en ik zei dat het Spaanse beter is.
En dat vond ik ergens, en nou moet ik daarmee op de risotto-eekhoorntjesbroodavond met de billen bloot dus.
Nou ja, als er maar veren komen!

Maar goed.

Eerst die Karpathios. De man van die mislukte vieze bieten van laatst bij Mangiare, het kookprogramma waar alles mislukt "maar toch best lekker smaakt", de ongegeneerde zwakko's...

"kruidenparelgort, gestoofde wortels met kruidkoek, bietenijs, speltrisotto, gerookte yoghurt"...

Doet u mij maar dat gerookte parelgortijs ober... Met wat Rennie's...


Sam Stern, Virgin to veteran

Niks mis mee volgens mij, maar volgens die HP van Dinther tapt die uit "de oude doos" met cheeseburger, spaghetti bolognese, coq au vin, chili con carne, gebakken ei.
Maar wat is daar mis mee? Of gaat die Apple van Dinther me proberen wijs te maken dat het gewoon de bekende recepten zijn? Kom kom!
Ik heb een paar dagen geleden nog een heel interessant verhaal van Elizabeth David over gebakken ei gelezen... Maar om zoiets te kunnen schrijven moet je natuurlijk wel enig culinair verstand hebben... En meer in je mars hebben dan gemeenplaatsen, of als je wel genoeg veren in je reet gestoken krijgt meer in je mars hebben dan de aanbiedingsteksten van de uitgever overschrijven...

"Zijn handleidingen voor het uitbenen van een kip of een lamsbout zijn onbegrijpelijk". Tsja, als je een culinaire nul bent...

Zie trouwens


Borsboom et suibus, Gastrovan

Is dat geen "oude doos" dan? Limburgse vlaai, Flammekuche (Flammkuchen, ja!), bœuf bourguignon (zou Acer van Dinther niet weten hoe je dat schrijft?), ratatouille...

Extra veren gescoord Dell van Dinther?


Enorm lekkere Bulgaarse pepersaus
Zie die tomaten, en er zit aardappelzetmeel in.
Body!

Dat boek van Bart van Olphen, Werken met vis, dat had ongeschreven kunnen blijven.

Koop tweedehands North atlantic seafood en ook Mediterranean Seafood en je bent goedkoper en tien keer beter uit.


Twee kookboeken verder nog, waarvan alleen de aanbiedingsteksten zijn overgeschreven, maar boeken die wel goed zijn.
Russell Norman, Polpo en Claudia Roden, De Smaken van Spanje.
Al moet je je er terdege van vergewissen of de vertaling enige kwaliteit heeft! Voor je het weet zit je met Barber van der Pol of zoiets opgescheept...

Al die ander pagina's van IBM van Dinther had ik vandaag ook nog willen bespreken, ik begon te lezen maar verdomd, een beslagen tong, een jeukende hoofdhuid en vlekken in het aangezicht...

Ik ga me maar gewoon fors bezatten...


En dat zijn géén capucijners!